11 de maig del 2013

Pastís fred de tonyina

Després d'un temps sense col·laboracions, la Montse, que ja ens va enviar uns panadons de carbassa salats, torna a la càrrega amb un pastís fred de tonyina, també conegut com pastís d'estiu.

Aquest cop puc opinar ja que vaig poder tastar-lo juntament amb altres companyes de feina, i totes vam coincidir en que estava molt bo i que baixava súper bé! A més és força fàcil de fer i és ideal per aquestes primeres calors, com a plat principal o únic, i també com a aperitiu si el tallem a trossets.



Pastís de tonyina



Ingredients (per a 12 raccions):
18 llesques de pa de motlle (sense crosta, podem comprar-lo amb crosta i tallar-la amb un ganivet)
maionesa
400 gr de tonyina en oli
tomàquet fregit
sal i pebre
per a decorar (al gust): olives, ou dur, enciam, pebrot (cru o escalivat)...

Passos a seguir:
Escorrem una mica la tonyina, la barregem amb tomàquet fregit (la quantitat de tomàquet és al gust) i salpebrem. Cl·loquem en una safata 6 llesques de pa de motlle (la safata al gust, rodona, quadrada, rectangular...) perquè faci de base, i l'untem amb maionesa. A sobre hi extenem la meitat de la barreja de tonyina i tomàquet.
I continuem amb una altra capa de pa, untem amb maionesa, fiquem la resta de la mescla i una última de pa també untada amb maionesa.
Ara ja només falta la decoració. Tallem l'enciam a trossets i el fiquem per sobre, i després anem repartint les rodanxes d'ou dur, el pebrot, les olives, etc, segons la imaginació de cadascú ;-)

* Podeu deixar el pastís fet del dia abans, perquè quedi ben esponjós i amerat de la mescla. Després només cal decorar-lo i servir. 

Sens dubte és un bon plat a tenir en compte de cara al bon temps! jo no m'he resistit i ja l'he fet, més avall podeu veure'n la prova!! Qui més s'hi anima?? avui és dissabte i ben d'hora, sou a temps d'anar al súper i tenir un dinar d'allò més primaveral!!

PD. a la mescla de tonyina i tomàquet també podem afegir-hi una bosseta d'olives verdes trossejades, queda boníssim! Per fi m'he atrevit a fer-lo rodó, utilitzant un motlle desmontable, és molt més fàcil del que sembla!




11 comentaris:

  1. és genial! l'esperava amb candeletes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també! Lo bo sempre es fa esperar ;P

      Elimina
    2. Buenoooo que tampoc heu hagut d'esperar massa eh???!!! Com sou!! XD

      Elimina
  2. Felictats!! al meu bloc tens un detall

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Dolors!! I enhorabona a tu també!!

      Elimina
  3. Ara que ve el bon temps aquests pastissos són genials! :D A casa els fem sovint pq estan boníssims! :)
    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'has agafat conectada!! doncs si, genials per aquest temps tan genial que està fent ;) Un petonet guapa!

      Elimina
  4. Muchas gracias por tus buenos deseos hacia mi persona, y despues decirte que vaya pinta tiene tu receta, es uno de mis platos preferidos, tomo nota

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  5. Quina pinta! Enhorabona pel bloc, i si et passes pel "Tot fet a casa" hi tens una sorpresa.

    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Neus, ostres moltes gràcies!!! aquesta setmana estem de premis!!! un petó!

      Elimina
  6. És ideal per l'estiu! Però ara que encara fa calor és un bon entrant i molt vistós.
    Amimeu-vos a fer, és molt bó!

    ResponElimina