21 d’agost del 2013

Amanida de mongetes verdes

Continuem amb les receptes estiuenques, sanes i fresques, d'aquestes que et venen de gust quan la calor no dóna treva, i no et ve de gust ni engegar el forn ni menjar coses gaire pesades.
Aquest cop, i continuant amb les idees per aprofitar els productes de l'hort, us recomano una amanida de mongetes verdes. La veritat que en un primer moment vaig ser una mica reticent, per això de menjar-me-les fredes, però m'ha sorprès gratament i ja l'he fet vàries vegades. És ideal per "netejar" la nevera, ja que pots ficar-hi gairebé qualsevol cosa. Jo us explico com vaig fer-la jo, però podeu ficar-hi els ingredients que més us agradin.




Ingredients (2 persones):
300 gr de mongeta verda (pes en cru)
2 pastanagues
1 tomàquet gran
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
olives negres
bonítol o tonyina en conserva
1 ou dur

Passos a seguir:
Bullim les mongetes verdes amb sal durant uns 8-10 minuts, fins que estiguin cuites al dente. Les escorrem bé, les fiquem sobre la safata on vulguem servir-les, tirem un raig d'oli d'oliva i deixem refredar.
Mentrestant anem tallant les pastanagues, el tomàquet, els pebrots i les olives a trossets petits. Ho repartim per damunt de les mongetes i hi tirem una mica de sal. Hi afegim l'ou dur ratllat i el bonítol o tonyina esmicolat, un altre rajolí d'oli i a la nevera una bona estona, perquè l'amanida estigui ben fresca al consumir-la.




I com veieu... ideal per a la carmanyola!




Espero que la proveu i que us agradi tan com a mi ;-)

25 comentaris:

  1. Doncs si que sembla bona idea!!! Una amanida fantàstica! petons

    ResponElimina
  2. Aquesta amanida és boníssima i súper refrescant, ideal per aquests darrers dies d'agost. Són de l'hort les mongetes?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, Chus! són de l'hort ;-). I per variar una mica la típica verdura amb patata faig aquesta amanida, que és molt més refrescant!

      Elimina
  3. La verdad es que estamos unidas por las juidias!jaja
    las ensaladaitas triunfan estos dias y las judias en casa nos encanta como has visto, asique me llevo tu version, que se ve super apetecible tambien! un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha sido una casulidad bien divertida! yo también probaré tu versión, con el queso y el jamón tiene que estar de vicio ;-)

      Elimina
  4. Mmmm m'encanta aquesta amanida!!! I més ara amb la calor que fa... es molt molt apetitosa!! M'encanta l'aspecte que té! Segur que està bonissima! Petons,

    ResponElimina
  5. Una pinta muy buena, ideal para estas fechas

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  6. Gracias por vuestros comentarios, la verdad es que es una de estas recetas geniales para el verano, rápida, fresca y sana. Espero que la probéis!

    ResponElimina
  7. Mummmmmmm que rico.
    Si me permites una sugerencia porque no quitas la verificación de comentarios son las letras esas raras que hay que escribir para poder dejarte un comentario y la mayoría de ocasiones no se entienden.

    ResponElimina
  8. vaya ensalada de lo mas rica q te has preparado!!! esta deliciosa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad que si, ya la he repetido varias veces y no defrauda ;)

      Elimina
  9. Qué apetecible ahora para el veranito!! Yo también suelo aprovechar las ensaladas para vaciar la nevera de cosas a medio terminar jejeje, pepinillos, atún etc.
    Por cierto, muchas gracias por pasarte por mi blog :).

    Besitos!!

    ResponElimina
  10. mmmmm qué rica te ha quedado Eva! Me la apunto para hacerla esta semana, porque tiene que estar riquísima! Además, el color que tiene es espectacular!
    Besitos :D

    ResponElimina
  11. mirando blog he dado con el tuyo me ha gustado mucho, te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida Naroa! ahora mismo voy a dar un vistazo a tu blog, saludos!

      Elimina
  12. Una ensalada que resulta un plato completísimo, en verano siempre viene bien una receta que nos ayude a mantener no se si decirte "la linea o las redondeces".
    Saludos

    ResponElimina
  13. Las judías verdes me pirran y ensalada quedan la mar de ricas. Bien completa la has preparado, guapa. Bien fresquita entra de maravilla.

    besines

    ResponElimina
  14. Qué buenísima y completa te quedó, fabulosa para el tupper, tienes toda la razón e ideal para cualquier época del año. Las judías verdes en mi casa, imprescindibles!!!

    ResponElimina
  15. Quina bona idea! A mi m'agrada molt la mongeta tendra, però del típic plat de mongeta tendra i patata no surto...provaré una amanida com aquesta!

    ResponElimina
  16. Menuda ensalada rica que te ha quedado! me parece un plato fantástico el que nos dejas hoy.

    besos

    ResponElimina
  17. Una delícia aquestes amanidetes ben fresquetes i que a més te les pots endur a qualsevol lloc sense dependre d'un microones.

    Petonets

    ResponElimina
  18. Això de tenir hort és un luxe, i les receptes d'aprofitament sempre m'han agradat!;)
    Moltíssimes gràcies per la doble participació a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per aquesta iniciativa! ens encanta participar!

      Elimina