26 d’octubre del 2013

Pastís aranya {halloween}

No he celebrat mai halloween, és més, tot el que estigui relacionat amb el terror i la por no m'agrada gens! Però si que he vist força receptes relacionades amb aquesta festa força divertides, i això unit al meu deliri pels pastissos de formatge m'ha portat a fer aquest pastís. Espero que us agradi ;-)

He seguit la recepta del blog La receta de la felicidad, i utilitzant un motlle de 18 cm m'ha sobrat una mica de farcit, així que l'he ficat en uns vasets i els he cobert amb melmelada de maduixes, boníssims!




Ingredients (8-10 racions):

Per la base:
300 gr de galetes tipus Oreo
140 gr de mantega
40 gr de sucre
1 polsim de sal

Pel pastís:
600 gr de formatge d'untar (que no sigui light)
200 gr de sucre
250 ml de nata per montar

Pel ganache de xocolata:
120 gr de xocolata per fondre
120 ml de nata per muntar


Passos a seguir:
Comencem preparant la base del pastís, per això agafem un motlle desmontable (preferiblement de 20 cm)  i el greixem bé amb una mica de mantega. Triturem les galetes (senceres, la crema del mig també!) i les barregem amb el sucre, la sal i la mantega fosa. Amb aquesta mescla forrem la base i les parets del motlle, presionant bé amb els dits. Posem el motlle a la nevera mentre preparem la resta.

Comencem a preparar la xocolata de la decoració. En un cassó fiquem la nata i l'escalfem fins que comenci a bullir, moment que l'apartem del foc i hi afegim la xocolata trossejada. Anem remenant fins que es desfaci i quedi tot ben integrat. Reservem 4 cullerades grans d'aquesta xocolata per a la decoració i la resta la fiquem sobre la base de galetes. La tornem a deixar a la nevera.

Per a preprar el farcit batem el formatge d'untar durant uns 3 minuts amb una batedora elèctrica. Passat aquest temps hi afegim el sucre i tornem a batre uns 3 minuts més.

En un altre bol, montem la nata (que ha d'estar molt freda) durant un parell de minuts, no fa falta que quedi completament montada. Barregem la nata amb el formatge amb moviments envolvents per no perdre esponjositat.

Aboquem aquesta mescla al motlle i n'allisem la superfície amb una espàtula i donant uns cops suaus sobre el taulell. Ja només falta la decoració, per a fer-la posem la xocolata que hem reservat dins d'una màniga pastissera i dibuixem una espiral començant per la part central del pastís. Per a fer la forma de la telaranya dibuixem unes corbes des del centre fins l'exterior amb un escuradents o ganivet. Netegem l'instrument abans de fer la següent corba per tal que no ens taqui.

Perquè el pastís qualli el deixem a la nevera d'un dia per l'altre o el congelem durant almenys una hora. En aquest cas cal treure'l del congelador uns 15 minuts abans de consumir.




Tot i que el pastís estava molt bo, jo continuo preferint el pastís de formatge sense forn que vam publicar als nostres inicis, ja que és més lleuger i menys dolç. I vosaltres? us animeu a fer-lo i comparar?


33 comentaris:

  1. Té un aspecte genial, aquest pastís. Jo tampoc sòc gaire de halloween, però m'animaria ara mateix a fer aquest pastís. Petons.

    ResponElimina
  2. A casa som de Castanyada, però s'ha de reconèixer que hi ha decoracions de halloween molt divertides, oi? :)
    I aquest pastís de formatge t'ha quedat perfecte!

    ResponElimina
  3. Naltres també som de castanyes i panellets. Però el lloc treballava abans acostumavem a fer sopars temàtis i llavors sortien sempre grans receptes de halloween. Dits tallats que eren saltxitxes amb ketchup, pastissos amb forma de carbassa...

    ResponElimina
  4. T'ha quedat súper!! M'encanta!!!
    Jo no tampoc he celebrat mai el Halloween, encara que las pelis de terror m'encanten :)
    petons

    ResponElimina
  5. Quina pinta i que divertit ! Molt original. Petons!

    ResponElimina
  6. Molt apropiat per la festa, Eva! I no deixa de ser un pastís de formatge, amb el què a mi m'agrada!!! Petonets.

    ResponElimina
  7. Este pastel te ha quedado genial! Yo tampoco soy mucho de halloween ni de cosas de miedo, pero este pastel no me importaría comerlo jajaja! Me llevo un trozo de postre, porque tiene que estar de muerte! Un besito ;)

    ResponElimina
  8. Cuando vi esta tarta en IG me quedé alucinada, debe ser una delicia, vengo a llevarme mi porción.

    Saludos!!

    losantojosdeclara.blogspot.com.es

    ResponElimina
  9. Oooooooooooooh! Quin pastís més bonic!! Autèntica rebosteria creativa! Petonets!

    ResponElimina
  10. Molt Halloweeen!! Que xulo! A més, segur que també està boníssim!
    Petons!

    ResponElimina
  11. Qué pintaza!! Y de queso, que son mis preferidos! Me encanta.
    Un besote

    ResponElimina
  12. MMmmm no em puc resistir mai a una tarta de formatge!!! Amb la base d'oreo queda molt bé també! petons

    ResponElimina
  13. Jo tampoc sóc de halloween però aquestta festa dóna molt de joc, sobretot en pastissos i dolços!

    ResponElimina
  14. Tampoc soc gaire d'Halloween però és veritat que s'estàn veient coses molt maques i divertides amb aquest tema...
    El pastís de formatge a casa és d'aquest que hem fet 1000 receptes però continuarem per si a cas la propera és encara millor :o)
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  15. Encara que no siguem seguidors d'aquesta festa, sempre ens fa gràcia alguna recepta.
    El pastís t'ha quedat molt bé i el seu sabor ha de ser molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  16. T'ha quedat molt bé, sempre es divertit fer dibuixos, siguis de halloween o no. Ha d'estar molt bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. A mi tampoc no m'agrada Hallowen, soc mes de castanyada, pero el pastis es genial.

    ResponElimina
  18. Eva cielo, esta tarta no tiene nada de miedo, esta preciosa y seguro que rica de verdad . Me ha encantado. Mil besicos tesoro

    ResponElimina
  19. T'ha quedat perfecte, Eva! Encara que no celebrem el Halloween, crec que a les que ens agrada la cuina és difícil escapar de preparar alguna coseta relacionada, hi ha coses tan xules!!! Els ingredients del pastís fan que hagi de ser boníssim, i molt original! Petons

    ResponElimina
  20. També soc més de castanyada, però aquest pastis t’ha quedat fantàstic.
    Petons

    ResponElimina
  21. M'encanta com t'ha quedat la decoració del pastís! :D Si t'he de ser sincera.. A mi el halloween tampoc m'agrada més i menys encara les pel·lis de por XD
    Però és tota una temptació resistir-se a les receptes que es publiquen d'aquesta temàtica... M'encanta aquest pastís de formatge! :D

    Petonets ^^

    ResponElimina
  22. Nosaltres som mes de castanyes, panellets i boniatos, però no ens podriem resisitir a un pastis tan divertit. T'ha quedat la mar de mono.
    Ptons!

    ResponElimina
  23. Aquest pastis té molt bona pinta i tant ben decorat!!!

    ResponElimina
  24. La verdad es que yo tampoco soy mucho de Halloween, pero ¿quién se puede resistir a estas simpáticas creaciones tan resultonas? Jajaja.
    Te ha quedado fenomenal.
    Besos

    ResponElimina
  25. En general ens fa una mica de ràbia lo de Halloween però he de reconeixer que fan unes coses tan originals que és difícil no probar de cuinar alguna cosa. Ara tinc curiositat per probar el pastis de formatge recomanat, ja et diré que tal.
    Bona castanyada!!!!

    ResponElimina
  26. Eva cielo has hecho muy bien en hacer esta rica tarta, por que esta no da ningun miedo comerla, tiene toda la pinta de estar deliciosa. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  27. Una tarta espectacular, jaja y no da miedo es toda una tentación comerla, te ha quedado preciosa. Un beso grande, Teresa

    ResponElimina
  28. Quin disseny més chulo! Té una pinta... a sobre amb formatge i el farcit és súper senzill! Quina passada cada mossegada! Tinc pendent això d'utilitzar oreo per fer un pastís de formatge, tant per la base com pel farcit!
    Petonets:)

    ResponElimina
  29. Eva que tarta mas graciosa........con la base de Oreos ha de estar de muerte ...jjejejeje
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  30. Que bonic queda!!! Jo tampoc ho he celebrat mai, però ara amb els nens..... no hi ha altre remei, jeje! A ells els hi encanta celebrar-ho tot, sigui d'on sigui la tradició!
    Bona setmana, guapa!

    ResponElimina