19 de novembre del 2014

Galetes d'avena, xocolata i nous

Ahir us vaig compartir al facebook un enllaç amb varis motius per començar a introduir l'avena a la dieta, així avui us porto unes galetes que són una delícia i que a més són molt i molt fàcils de fer.

Al blog també podeu trobar-hi unes altes galetes d'avena, unes croquetes d'avena i les chokladbollar, unes boletes d'avena, xocolata i coco per llepar-se els dits! Ja teniu més idees per, a por a poc, incorporar aquest superaliment com a ingredient habitual de les vostres receptes.




Ingredients:
1 ou
125 gr d'oli de girasol o d'oliva suau
50 gr de sucre blanc
50 gr de sucre morè
1 c/p d'extracte de vainilla
1/2 c/p de canyella en pols
1/2 c/p de sal
85 gr de farina
1/2 cullerada de llevat químic (tipus Royal)
100 gr de flocs d'avena
50 gr de nous pelades i trossejades ben petites
50 gr de perles de xocolata
lacasitos per decorar

c/p = cullerada petita (cafè)

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º.
En un bol hi posem l'ou, l'oli, el sucre, la sal, la canyella i la vainilla i ho mesclem bé amb un batedor manual, una cullera o amb les mans fins que estigui tot ben integrat.
Afegim a aquesta barreja la farina, el llevat, els flocs d'avena, les nous i la xocolata. Ho mesclem bé amb una cullera.
Folrem dues safates de forn. Amb les mans humides agafem porcions de massa i en fem boles de la mida d'una nou. Les fiquem sobre la safata, una mica separades entre sí, i les aixafem una mica amb els dits.
Les decorem amb lacasitos i les fornegem durant 16 minuts aproximadament. Quan estiguin daurades les traiem del forn i les deixem sobre la safata durant 5 minuts abans de moure-les.

Una recepta ben fàcil ideal per a fer-la amb els més petits de casa, ja que no fa falta cap estri elèctric i a més la decoració amb lacasitos de colors agrada, oi??

15 comentaris:

  1. A mí me gusta mucho la avena, la tomo desde niña para desayunar en colada con leche y canela. Me alegra que estés preparando platos con avena, es un cereal muy nutritivo. Las galletas se venden solas, tienen muy buena pinta, pese a que soy muy fan de la avena nunca la he usado para preparar galletas. Me llevo tu receta para probarla en casa. Saludos!!

    ResponElimina
  2. Yo también utilizo mucho la avena y en galletas queda muy buena, como estas que tu has preparado, con chocolate y nueces tienen que estar estupendas.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. Les galetes d'avena cassolanes m'agraden força i si porten canyella i vainilla molt millor.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Jo mai he fet galetes d'avena, tenen molt bona pinta! Un peto bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  5. Que bonitas galletas ademas de ricas, de avena no las he probado nunca pero las pienso probar ya mismo. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  6. Doncs me les apunto! I sí, va bé anar incorporant ingredients com aquest a la dieta, així que les provaré segur!! Pinten boníssimes!

    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
  7. Ostres jo menjo cada matí un parell de cullerades de segó de civada amb un iogurt, i ma germana també s'està aficionant, així que aquestes galetes tan bones segur que les fa quan li digui!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Me encanta la avena, suelo usarla en tortitas, galletas, bizcochos, etc...pero estas galletas me han enamorado!!! Gracias por la receta!!

    Besotes!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. L'avena a casa no pot faltar, gairebé tots els matins cauen uns flocs sempre preparats d'una manera diferent.
    Així que aquestes galetes segur que a casa no durarien !!!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Ohhh que bones!!! me las imagino cruixents i amb aquest toc dels lacasitos...ni en parlemmm:)))
    PETONS BONICA

    ResponElimina
  11. Tenen de ser molt bones i t'han quedat super be..

    ResponElimina
  12. Aquestes galetes tenen una pinta deliciosa i segur que don molt mes sanes que ses normals. L'avena i les anous ens aporten moltes vitamines. Besades

    ResponElimina
  13. A mi m'agraden molt, I tan quedat genial amb lacasitos

    ResponElimina
  14. La civada és un cereal mooolt sa! I amb els lacasitos queden unes galetes molt vistoses. Ara mateix en menjaria unes quantes per esmorzar!

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta!! Ja vaig mirar el post al facebook i de fet a mi l'avena m'encanta però totes no les coneixia. Les chakladbollar aquestes que he vist no les coneixia però m' entren ganes de fer-les!

    ResponElimina