7 de gener del 2015

Iogurts naturals descremats i ensucrats

Han estat generosos els Reis? jo no puc queixar-me pas! després que pasessin per casa se m'ha girat força feina per estrenar algunes coses de cuina que m'han portat, així que ben aviat em posaré en marxa per provar-les totes i ensenyar-vos-ho ;)

De moment avui, i per recuperar-nos dels excessos de les festes, us porto uns iogurts descremats. Fa uns mesos que em van regalar-me una iogurtera i des de llavors gairebé cada setmana n'he fet a casa. La recepta dels iogurts naturals és la més bàsica i senzilla, i jo he fet proves vàries fins a aconseguir un toc de dolç just i amb estèvia enlloc de sucre.

La funció de la iogurtera és mantenir una escalfor d'aproximadament uns 40º durant totes les hores que tarden els ingredients a quallar-se i formar el iogurt.




Ingredients (7 iogurts):
1 litre de llet semi-descremada
1 iogurt sencer (millor dels del pot de vidre)
2 cullerades soperes de llet en pols descremada
6 gr d'estèvia**

**he utilitzat estèvia de supermercat, que no és 100% pura.

Passos a seguir:
Fiquem tots els ingredients en un recipient i amb un batedor de mà els mesclem bé. Repartim la mescla als vasets, tapem la iogurtera, l'encenem i la deixem funcionar durant 8'5 hores.
Passat aquest temps desendollem la iogurtera, deixem refredar una mica els iogurts, els tapem i els guardem a la nevera. Agafaran cos passades unes hores.

A tenir en compte:
  • la llet ha d'estar a temperatura ambient o tèbia, si està freda de la nevera l'escalfarem una mica al microones.
  • durant el procés de la fermentació no cal tapar els pots amb les tapes, però si la iogurtera amb la seva tapa.
  • el procés de fermentació dura entre 6 i 12 hores. A partir de les 6h la mescla ja està quallada però es recomana deixar-la almenys 8 hores. A partir de les 8 hores hem de tenir en compte que augmenta el grau d'acidesa.
  • els iogurts casolans es conserven durant 10 dies a la nevera.




A partir d'aquesta recepta bàsica podem fer iogurts amb sabors, de fruites, amb una base de melmelada... anirem provant!

14 comentaris:

  1. Ara toca cuidarse i amb aquests iogurts ho aconsseguirem. Amb estevia perque tingui el seu punt de dolçor.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que bons els iogurts, i si són fets a casa millor!!
    Esperem amb ganes el que ens proposaràs amb el que t'han portat els reis. Això és que t'has portat bé durant tot l'any!! ... jejejeeee....

    Una abraçada, Eva !

    ResponElimina
  3. Jo també en faig a casa, i la veritat és que no tenen res a veure amb els de supermercat en tant a gust i cremositat. Bona recepta! Mil cops millors!
    Anna

    ResponElimina
  4. De petita ma mare en feia a casa. Fa temps que en pensem de comprar-ne una, i veient el teu post em sembla que m'animo a fer-ne a casa! Bon Any Nou, Eva!

    ResponElimina
  5. Jo no en tenc de iogurtera, es una cosa pendent a la meva llista de coses de cuina que hem vui comprar. Tenen una pinta fantàstica! Segur que res a veura amb els comprats. Besos i feliç 2015!!!!

    ResponElimina
  6. mmm... sóc fan dels iogurts, m'encanten! I molt bona idea utilitzar l'estèvia, queden dolços i molt més lleugers.

    ResponElimina
  7. a casa fem els iogurts des de fa moooolts anys i no hi ha comparació a més no hi ha cap límit que no sigui la nostra imaginació :o) Per fer-los els que donen millors resultats són els activia, no sé si els hauràs fet servir alguna vegada...
    Molt bon any que encara estic a temps!!!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  8. a mi también me han regalado una iogurtera!! la próxima receta que haga sera la tuya ya te contare. Mientras tanto si quieres pasar a recoger una cosita en mi blog.
    http://sancaral.blogspot.com.es/2015/01/estrenamos-2015-con-premio.html

    un besazo

    ResponElimina
  9. Que yogures más buenos! gracias por pasarte por mi blog, yo me quedo de seguidora por aqui que tienes muy buenas recetas ;) Un beso

    ResponElimina
  10. Hola preciosa, ya estoy de vuelta y aprovecho para desearte todo lo mejor en este 2015, que tengas un año maravilloso!!
    No soy mucho de yogures, la verdad, aunque mi marido se los traga de dos en dos, pero no tengo yogurtera (la verdad es que tengo muy pocos chismes, jajaja) Seguro que están increíbles!!
    Un besote

    ResponElimina
  11. Que buenos!!! Y seguro que echos en casa tienen que ser una delicia.
    Un abrazo!!!
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. A casa nostra som fans dels iogurts casolans!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. He fet pocs iogurts casolans i han estat al forn... uuuummmm mira que aquesta setmana a Rotterdam els Lidl tenen la iogurtera a la venta...aaaaiiii que al final la compraré... jaajaajajaj
    petons

    ResponElimina
  14. Això de l'stevia és un gran invent!!! Vaig anar a un curset, i haig de començar a posar-lo en pràctica! Petons!

    ResponElimina