10 de gener del 2015

Käsekuchen, pastís de formatge {Alemanya}

Estrenem el primer dia 10 de l'any participant altre cop al repte #reposterasporeuropa.

Durant el 2014 vam visitar i cuinar propostes de Suïssa (Spitzbuben), Irlanda (Irish tea brack), Itàlia (Canestrelli), França (Tatin de poma), Polònia (Sernik), Suècia (Chokladbollar) i Holanda (Appeltaart).

El nostre primer destí d'aquest 2015 és Alemanya, escollit per la Bea de Corazón de Caramelo. He tingut la sort de visitar aquest país 4 vegades i tot el que he vist m'ha encantat: mercats nadalencs, un octubre calurós a Berlin, l'educació i civisme dels alemanys, la visita a un camp de concentració, assistir sense planificar-ho a un concert dels Gossos a Berlin... en fi, que repetiria una i mil vegades!

Pel que fa a l'elecció de la recepta, aquest cop no m'he trencat massa el cap i he fet una käsekuchen o pastís de formatge, que ja sabeu que tinc debilitat per aquest tipus de postres...




Igual que en el cas de la sernik polonesa, la base és una massa brisa i l'interior és cremós. Jo l'he cobert amb melmelada de maduixa, però podeu repartir-hi per sobre fruits vermells o simplement deixar-la sense res... això va al gust.




Ingredients:
1 làmina de massa brisa
2 ous
200 gr de nata
500 gr de formatge quark
100 gr de sucre
2 cullerades de suc de llimona
35 gr de midó de blat de moro (maizena)
1 culleradeta petita d'essència de vainilla

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º.
Folrem un motlle desmuntable amb la massa brisa i la fornegem durant 10 minuts.

Mentrestant comencem amb el farciment i muntem les clares a punt de neu. Un cop muntades hi afegim la nata i continuem batent durant 5 minuts més. Afegim la resta d'ingredients: el formatge, el sucre, el suc de llimona, el midó de blat de moro i l'essència de vainilla i mesclem manualment i amb cura el just per integrar-ho tot.

Fiquem aquesta mescla sobre la massa brisa i tornem a ficar-la al forn durant uns 60 minuts. El temps de fornejat dependrà molt del tamany de motlle utilitzat, jo en aquest cas n'he utilitzat un d'ample i per tant el pastís queda més pla i es cou abans, així que punxeu amb una agulla per comprovar-ne la cocció.

Un cop cuit, apaguem el forn i deixem el pastís dins fins que es refredi. Al treure'l podem desmotllar-lo o passar-lo directament a la nevera unes hores i fer-ho abans de servir-lo.




Una cheesecake més a la meva col·lecció ;)






22 comentaris:

  1. Que buena te ha quedado, yo estuve pensándome prepararla pero no tuve tiempo. Un beso!

    ResponElimina
  2. Quina pinta! Els cheesecakes segons el seu origen poden ser molt differents i aquest em sembla molt cremòs. perfecte per estrenar any!!!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina

  3. Un pastís de formatge. sempre és benvingut, per tant; gràcies¡¡
    Un petó.

    ResponElimina
  4. Doncs jo no hi estat mai a Alemanya. Tants d'alemanys a Mallorca hem fan perdre les ganes de visitar el seu país, jajajaja
    Els pastissos de formatge son dels meus preferits, aquest te una pinta increíble. Segur que el faré ben aviat. Besos

    ResponElimina
  5. A mi els pastissos de formatge m'encanten!! M'ho apunto :)
    petons

    ResponElimina
  6. Jo l'he preparat i està boníssim! T'ha quedat genial! Petons i Bon Any 2015!!!

    ResponElimina
  7. Jo no sóc de fer pastissos de formatge.....ja que només m'agraden a mi!!! A la resta dels de casa...res!!! Me l'hauré de reservar per quan vingui la meva mare, que a ella li encanten!!!
    Petons i....bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  8. Quina pasada Eva!!! i sembla facil de fer, me la apunto!!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Jo també sóc fan dels pastissos de formatge. Amb una mica de melmelada per sobre, de vici total!

    ResponElimina
  10. Els pastissets de formatge són la meva perdició (una més jajajaja) I aquest té una pinta... segur que no duraria gaire a casa :) Alemanya... quin munt d'opcions, oi?
    Una abraçada guapa!!

    ResponElimina
  11. Eva quina enveja dels teus viatges a Alemanya i quantes coses viscudes. Jo tambè em declaro "incondicional" dels pastisos de formatge, soc una ratolina en aquest aspecte, jijijiii

    ResponElimina
  12. Son divinos los pasteles de queso y me encantan siempre.Muy bueno este tuyo de hoy.
    peto

    ResponElimina
  13. M'encanten els pastissos de formatge, encara que de formatge quark no n'he tastat mai.... hauré de posar-hi remei, no??? Quan el tasti et dic què em sembla!

    Una abraçada Eva!


    ResponElimina
  14. Con lo que me gustan a mi los pasteles de queso, que rico y que pinta tiene!!!
    Besotessss

    ResponElimina
  15. Uauuuu quina il·lusió m'ha fet veure un pastís alemany al teu blog!! Et dic des de Berlin, que t'ha quedat perfecte, ja voldrien aquí alguns llocs que els quedés així! Molts petons

    ResponElimina
  16. Vaya maravilloso postre alemán, yo elegí Streusel, enhorabuena, sigue así, te espero por LAS DELICIAS DE MAYTE, un beso.

    ResponElimina
  17. Pastissos de formatge i de poma, els meus preferits! Quina delícia! Me l'apunto. Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Ainsss eres de las mias!! Somos unas locas de las cheesecake! !! Jajajaa si es que están buenisimas!! Yo no me canso...
    Así que te robo un cacho!! Un beso!!!

    ResponElimina
  19. Eva, a mí también me pirran las tartas de queso, son deliciosas! Con gusto me comería un trocito ahora mismo, se ve muy rica.

    Saludos!

    ResponElimina
  20. The Eight-Wheel Classic - TITIAN Arts
    The eight-wheel classic bicycle is poormansguidetocasinogambling.com available in https://vannienailor4166blog.blogspot.com/ six sizes. titanium earrings The Bicycle Wheel is a classic https://access777.com/ bicycle made kadangpintar in USA, but there are three variations in

    ResponElimina