8 d’abril del 2015

Coca integral de carabassó i bacon

Quan fem sopars informals amb els amics o família acostumo a fer alguna pizza o coca salada, la fas a tallets com a part d'un aperitiu i sempre agrada. Aquest cop he volgut provar a canviar la massa i fer-la integral i us he de dir que no serà pas l'últim cop que la fem així, ha quedat molt bona i com que era fineta, ben cruixent!




Als que encara no feu les masses de les coques o pizzes a cases us animo a provar-ho, és senzill, ràpid i molt econòmic, a més de la satisfacció de menjar alguna cosa hand made...

Ingredients (2 coques grans):

Per la massa:
300 gr de farina integral
1 sobre de llevat sec de panader
200 ml d'aigua tèbia
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1'5 culleradetes petites de sal

Pel farciment:
1 carabassó
bacon
mozarella ratllada, fresca o formatge ratllat del que més us agradi

Passos a seguir:
Per a preparar la massa desfem el llevat amb l'aigua tèbia. En un bol gran hi fiquem la farina, li fem un forat al mig amb els dits i afegim l'aigua i el llevat, l'oli i la sal. Ho mesclem tot amb l'ajuda d'una espàtula i quan comenci a estar integrat ho tirem al mostrador i pastem fins a obtenir una massa homogènia, no seran més de 5 minuts.
Fiquem una mica d'oli en un bol, hi fiquem la massa en forma de bola i la deixem reposar durant aproximadament 1 hora, que dobli el seu volum.

Passat el temps de llevat agafem la meitat de la massa, la fiquem sobre el mostrador enfarinat i l'aplanem amb l'ajuda del corró, donant-li forma quadrada, rodona o fent un parell de coques allargades individuals. Deixeu-la ben primeta perquè al coure-la quedi cruixent.

Fiqueu la massa sobre la safata del forn prèviament folrada amb paper de forn i ja només falta repartir-hi per sobre els ingredients. En aquest cas rodanxes de carabassó tallades fines i uns trossets de bacon, ho salpebrem i repartim per sobre mozzarella ratllada. Rematem amb un raig d'oli d'oliva i cap al forn preescalfat a 200º durant uns 20 minuts.

Us animeu a provar aquesta versió integral?





13 comentaris:

  1. Molt bona idea, jo les faig amb ceba, formatge, botifarra esparragada.. y sempre triomfen :) M'agrada molt la combinacio, m'ho apunto.
    Petons!!

    ResponElimina
  2. No tinc gaire experiència en masses de coques però aquesta sembla ben fàcil, a veure s' m'animo i la provo. De moment, queda guardada ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  3. Una combinació perfecta per un sopar lleuger o un aperitiu per compartir. A més les masses de pizza o coca integrals són molt bones de sabor i la seva textura m'encanta! Com les que fem a casa no hi ha res...
    Quina tentació per la red tant de matí!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Una combinación que triunfa siempre y ademas el poner harina integral o tambien de espelta gana mucho la coca.Me gusta
    petons

    ResponElimina
  5. Les mases integrals de vegades sont menys cruixents, però aquesta es veu perfecte, molt bona la coca.
    Petons.

    ResponElimina

  6. Eva; Està molt interessant aquesta coca salada i també interessant la mossegada que l'hi donaria ,si és que en n'hi ha encara¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta i integral deu estar genial.T'animo a fer una ullada a aquest post veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Bona idea la de la massa i la combinació carabassó-bacon.....perfecta!!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. I tant que m'apunto a la versió integral! Sempre que puc... M'encanta! I ben fàcil que les has fet!
    Bon cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  10. Molt bones tardes! Per aquí soc un altre vegada després de estar ausent un parell de setmanes. Aquesta coqueta es una marevella. M´encanta com a apretiu o per berenar un horabaixa. Esper haguis passat una setmana santa fantàstica i haguis pogut descansar una mica. Vaig a veura la teva mona de pascua que et va quedar una passada. Besotes guapa!

    ResponElimina
  11. M'apunto la base integral de la coca perquè aquest tipus de coques salades m'encanten! i així integral semblaria i tot que faig una mica de bondat amb el menjar ;) ptons!!

    ResponElimina
  12. Que bé t'ha quedat aquesta coca!. A casa es agraden molt i a més admeten infinitat de varietat veritat???
    Que vagi bé, Clara

    ResponElimina