2 d’abril del 2015

Mona de Pasqua de xocolata

La tradició diu que el padrí o l'avi regala la mona al seu fillol el Diumenge de Pasqua per tal de poder-la menjar el dilluns en una reunió familiar o d'amics. A casa sembla que això de les tradicions no ho portem massa a l'hora i la meva neboda no té padrí o padrina assignat, així que ja fa uns anys que li faig jo la mona i al seu gust, per tant... de xocolata!




Ingredients (per una mona de 20 cm):

Pa de pessic:
4 ous (a temperatura ambient)
150 gr de farina (o 130 gr de farina + 20 gr d'ametlla mòlta --> queda un pa de pessic més humit)
150 gr de sucre 

Per l'almívar:
100 ml d'aigua
100 gr de sucre

Pel farciment:
melmelada de préssec

Per la cobertura de xocolata:
150 gr de xocolata de postres
50 gr de mantega

Per decorar:
ous de xocolata
crocant de fruits secs, o ametlla a quadrets o làmines

Passos a seguir:
Comencem fent el pa de pessic tradicional. És molt senzill però s'ha de ser una mica rigurós i seguir els passos per tal que quedi bé i creixi, ja que no porta llevat. Per fer-lo fiquem en un bol els ous (molt important que estiguin a temperatura ambient) amb el sucre i els batem durant uns 10 minuts a velocitat màxima amb unes varetes elèctriques o amb un robot de cuina. Cal batre-ho fins que la mescla blanquegi i creixi de volum, si fa falta més temps doncs continuem. Un cop aconseguida aquesta textura afegim la farina tamisada i l'ametlla mòlta i les integrem amb moviments envoltants suaus, els justos perquè quedi una massa lligada.
Escalfem el forn a 180º i fornegem durant uns 25-30 minuts a mitja alçada amb calor a dalt i baix (sense ventilador). El traiem del forn i el deixem refredar sobre una reixeta.

Preparem l'almívar escalfant l'aigua i el sucre fins a portar-ho a ebullició. Tanquem el foc i deixem refredar una mica.

Mentrestant preparem la cobertura desfent la xocolata i la mantega al microones, en fraccions d'un minut i a mitja potència per tal que no se'ns cremi. Un cop la tinguem ben desfeta i integrada la reservem i comencem amb el montatge de la mona.

Partim el pa de pessic per la meitat, humitegem les dues parts amb almívar (en reservem una mica) i repartim melmelada per la superfície de la part inferior. Tapem amb la part superior i mullem amb l'almívar reservat. Banyem el pa de pessic amb la xocolata desfeta, ajudant-nos amb una espàtula per a repartir-la per tota la superfície i laterals.

Ja només falta la decoració, que és al gust de cadascú. Jo he passat una espàtula amb forma dentada per la superfície per fer un dibuix a la xocolata. A sobre he ficat una figura de plàstic, dos ous de xocolata, unes plomes i un pollet. Als laterals he enganxat uns ous plans de xocolata negra que vaig comprar a l'Aldi i la resta l'he cobert amb crocant de fruits secs.

Com veieu no deixa de ser un pastís, ja que no és la típica mona de mantega ni de gema, però és la que ens tocarà menjar aquest proper dilluns... i ben a gust! Que passeu una bona Pasqua!!

12 comentaris:

  1. M'agrada molt la teva mona, la trobo bastant assequible i més fácil de fer que d'altres típiques. T'ha quedat molt maca, escollir figures animades per a la canalla sempre és un encert :)
    Bona Setmana Santa!

    ResponElimina
  2. T'ha quedat una mona preciosa i a més bastant senzilla de preparar, quina sort té la teva nebóda :o) A la Polyanna crec que el padrí no hi pensarà i com que a parís ningú la prepara gairebé per ella no té sentit...
    M'emporto un trosset de la mona que ja tinc gana!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Eva!! Que bonita te ha quedado tu mona de pascua tu sobrina estará encantada!! Aquí abajo no solemos tener está bonita tradición... Aunque cada día es verdad que ya se ve más reposterías con monas... Todo lo bueno llega!! Un beso

    ResponElimina
  4. Què bona! ha sigut veure la foto i l'estòmac a començat a fer run-run!!!
    Quina sort té la teva neboda!

    Una abraçada i bones festes Eva!!

    ResponElimina
  5. FANTÁSTICA!!!! que la disfruteu, especialment la nena:)
    Bon divendres Sant maca !!!

    ResponElimina

  6. Eva; Aixó si que és una padrina com deu mana i una mona que també¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Quina pasada!!! T'ha quedat de luxe!
    petons

    ResponElimina
  8. quina maravella eva es presiosa . magnifica .besades

    ResponElimina
  9. Una delicia Eva!!! Que suerte tiene tu sobrina!!! Yo también la fuera pedido de chocolate!! Jejeee

    ResponElimina
  10. Doncs al final, i després dels dubtes t'ha quedat molt bé Eva!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  11. Sense dubtar-ho! Jo m'apunto a la mona de xocolata! Petonets!

    ResponElimina