13 d’agost del 2015

Gofres {al forn i sense mantega}

Fa uns mesos vaig trobar al Lidl uns motlles de silicona per a fer gofres, i com sempre, no vaig poder estar-me de comprar-los. Els utensilis de cuina que he anat comprant en aquest supermercat són d'una qualitat sorprenent en relació al preu... així que sempre acabo picant.





Com que estan cuits al forn i he escollit una versió sense mantega queden uns gofres més lleugers que els autèntics però molt bons. Continuem?

Ingredients (6 unitats):
325 ml. de llet semi
80 gr d'oli d'oliva suau o de girasol
2 ous
260 gr. de farina
1/2 cullerada petita de llevat Royal
un polsim de sal
3 cullerades soperes de sucre morè

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Fiquem en un bol la llet, l'oli i els ous i ho mesclem bé. Afegim la resta d'ingredients i els integrem.
Greixem els motlles (jo me'n vaig oblidar i no es van enganxar gens gens, fantàstics!) i els omplim amb la massa. Els fornegem durant 20 minuts i passat aquest temps retirem els gofres dels motlles, els fiquem en una safata apta per al forn i els fornegem 5 minuts més perquè agafin un toc cruixent.

Els podem servir calents o tebis, acompanyats del que més ens agradi. Jo vaig afegir-hi xarop d'auró (sirope de arce), però podeu regar-los amb xocolata, nata, melmelada... de tota manera estan deliciosos!

Si us en sobra els podeu congelar embolicant-los d'un en un amb paper film, i quan vulgueu menjar-vos-en un podeu descongelar-lo directament al forn o grill o també deixar-lo unes hores a la nevera i passar-lo uns minuts per la torradora. Us asseguro que continuen estant de vici!

Demà començo vacances i durant un parell de setmanes estaré bastant desapareguda, tot i així, intentaré deixar alguna entrada programada per no perdre el ritme. Feliç estiu!!


7 comentaris:

  1. Jo també els vaig comprar Eva, però encara no m'hi he posat a fer-ne...a veure si m'animo amb la teva recepta. Que gaudeixis de les merescudes vacances, petons!!
    Anna

    ResponElimina
  2. LIDL és una perdició, vas a comprar el pa i acabes amb 500 coses més jaja
    Que bons i lleugers t'han quedat aquests gofres, m'encanten.
    Gaudeix molt de les vacances Eva!!

    ResponElimina


  3. Eva; Molt ben continuat aixó... fan una forma molt espectacular i sense mantega -com molt be dius- són molt mes lleugers.
    Salutacions Eva¡¡ :O)
    Ja em diràs la data. T'he deixat el teléfon en el teu facebook.

    ResponElimina
  4. Tienen que estar muy buenos y mucho mas buenos hechos en casa.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Gofres...i lleugers a priori (cosa que permet carregar-los més de xoco i demés complements)...irresistibles!!! Petonarros...ah! i que sàpigues que estic acabant La Templanza...!!! Bona recomanació de lectura estiuenca!

    ResponElimina
  6. Jo també tinc el motlles però encara no els he fet servir mai. Aquesta recepta de gofres més lleugera m'animarà a estrenar-los. Gaudeix molt de les vacances!! Un petonet!

    ResponElimina