4 d’agost del 2015

Havreflarn, galetes sueques d'avena

Entre vacances i calor, la meva cuina està d'allò més improductiva... i tot i que tinc força receptes pendents de publicar últimament em costa ficar-m'hi. Avui, però, he estat treballant en un dossier de receptes sueques i m'he recordat que tenia pendents aquestes galetes típiques d'aquell país i que molts de vosaltres haureu comprat algun cop a Ikea...




Són dolcetes, cruixents, delicioses! així que les rescato del fons del calaix i si us animeu a encendre el forn, tindreu una gran recompensa! Les vaig fer ja fa mesos al veure-les blog Tothom a la cuina, al recopilatori de #reposterasporeuropa de Suècia, destinació que jo mateixa vaig escollir.

Us animeu?

Ingredients:
1 ou
1 cullerada sopera de farina
1 culleradeta petita de llevat químic
1 culleradeta petita d’extracte de vainilla
50 gr de mantega
120 gr de flocs d’avena
130 gr de sucre morè

Passos a seguir:
Preescalfar el forn a 180º.
Desfem la mantega i la mesclem amb els flocs d’avena, el sucre, l’extracte de vainilla i l’ou. 
Tamisem la farina i el llevat, els afegim a la mescla anterior i mesclem.
Folrem dues safates de forn amb paper vegetal, i amb una cullera agafem porcions de massa, les deixem sobre el paper i les aplanem donant-los forma rodona. 
Entre galeta i galeta deixar espai perquè al coure-les s’expandiran.
Les fornegem durant uns 10 minuts, fins que comencin a daurar-se. No patiu si estan toves, al refredar-se s’enduriran.

Un cop fredes les guardem en una llauna metàlica perquè conservin el punt cruixent, si les fiqueu en un altre tipus de recipient s'estovaran.

I si us agrada l'avena us recomano també dos receptes més de galetes d'avena i galetes d'avena, xocolata i nous i les chokladbollar, unes boletes de xocolata, cafè i avena típiques també d'aquest país escandinau.

7 comentaris:

  1. Més d'un cop, i de dos, i de tres... molts cops he anat a IKEA només a comprar aquestes galetes, i això que m'agafa força lluny jeje
    Es que son tan tan tan bones!! T'han quedat genials. gairebé idèntiques a les originals :)
    Petons.

    ResponElimina
  2. Suècia és un dels meus destins preferits...hi vam passar unes vacances genials...i vam menjar-hi molts dolços...recordo a la peque de casa passant el control de l'aeroport amb una capsa de galetes sota el braç...o sigui que la recepta queda apuntadíssima!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. En prenc bona nota d'aquestes galetes!!! Em penso que tinc tots els ingredients per fer-les!
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  4. No pude leer bien la receta porque el traductor me ha fallado, sé que son de avena y les has puesto vainilla, así que tienen que estar deliciosas. Además, la pinta es una pasada!

    Saludos!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Clara, si necesitas que te la traduzca no hay problema! porque si te animas a hacerlas, verás como repites seguro, están deliciosas! un besote guapa!

      Elimina