24 de desembre del 2016

Amanida de salmó, nous i alvocat

Després dels aperitius de la última entrada avui us porto una proposta molt més lleugera com a primer plat per un dels àpats d'aquests dies festius que ja tenim aquí o bé per compartir un sopar o dinar informal amb amics.

És una amanida força completa gràcies al salmó, les nous i l'alvocat. Molt poca feina a la cuina amb un bon resultat a taula, només cal escollir bons ingredients. Qui s'apunta?






Ingredients:
mesclum d'enciam, maravilla, escarola i radiccio (o un altre al gust)
1 alvocat
1 sobre de salmó fumat
40 gr de nous pelades
1 poma fuji
3 c/s d'oli d'oliva
1 c/s de vinagre Riesling de Castell de Gardeny
sal

Passos a seguir:
Si no ho està, netegem el mesclum d'enciams que haguem escollit i el trossegem amb les mans. El posem un bol.
Tallem el salmó a tires i l'alvocat i la poma a daus. Afegim aquests ingredients al bol, afegim la sal i amanim amb l'oli i el vinagre prèviament batuts.
Repartim l'amanida en un plat o safata i fiquem per sobre les nous pelades.

Podeu acompanyar-la amb un vi fresc i jove com és Lo Indibil de les bodegues Clos Pons creat conjuntament amb els supermercats lleidatans Plusfresc, una proposta molt de la meva terra que espero que us animeu a provar.Que passeu unes Bones Festes!

4 comentaris:

  1. Me la quedo: aquesta amanida et permet seguir menjant de festa i saludable al mateix temps. Bona proposta. Bones festes! Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Per mi es una combinació estrella. No hi ha gairebé un dia que no menji alvocat, i si es en una amanideta, queda genial sigui el que sigui. Es cert que amb fruits secs com les nous li potencia molt el sabor i amb l'oli també, será que el greix va bé amb greixos jeje. A més es un plat super saciant i super saludable, els que més m'agraden!
    BON NADAL guapa!!
    Petonets

    ResponElimina

  3. Eva; -Cuinant entre llibres- Un mar i montanya "diferent" i saludable i per aquests dies sempre va bé.
    Salutacions igualment per a tu i els teus Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Una amanida espectacular, Eva! Contrast de gustos i textures! Només amb amanides així de bones ja hi viuria jo i més d'un@! Feliç 2017! A veure si ens veiem més vegades que en el 2016, ha,ha!! Un petó ben gros!

    ResponElimina