13 d’agost del 2017

Pastís de formatge i llima {sense forn}

Amplio la col·lecció de cheesecakes que tinc publicats al blog amb aquesta proposta refrescant de pastís formatge amb llima. L'he adaptada del llibre Salvada por los pasteles de la Marian Keyes, ja que m'ha estat impossible trobar gelatina de llima. Igualment el resultat ha estat boníssim així que us animo a preparar-la!




Ingredients (8-10 racions):

Per la base:
150 gr de galetes (les que preferiu, jo n'he utilitzat unes sense sucre)
50 gr de mantega

Pel farciment:
1 caixa de gelatina tutti frutti Dia (conté 2 sobres de 85gr)
2 làmines de gelatina
200 ml de llet evaporada
200 gr de formatge d'untar light
3 llimes (la ratlladura de dues i el suc de les tres)

Passos a seguir:
Triturem les galetes a la picadora i les mesclem amb la mantega desfeta al microones. Repartim aquesta mescla sobre la base d'un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre. Premem bé amb l'ajuda del cul d'un got i reservem a la nevera durant almenys 1 hora o al congelador uns 20 minuts.

Per fer el farciment desfem un dels sobres de gelatina en 100 ml d'aigua bullint. Reservem perquè es refredi. Hidratem les dues làmines de gelatina en aigua freda durant uns 5 minuts.

Batem la llet evaporada fins que quedi espumosa i hi afegim el formatge d'untar, continuem batent fins a integrar-lo. Afegim la gelatina freda, les làmines de gelatina escorregudes, la ratlladura de dues llimones i el suc de les tres. Ho mesclem bé i ho repartim per sobre de la base de galetes. Reservem a la nevera durant almenys 3 hores perquè agafi cos, encara que és millor deixar-ho tota la nit.

Per acabar el pastís desfem l'altre sobre de gelatina en 70 ml d'aigua bullint i quan estigui tèbia o a temperatura ambient repartim per sobre del pastís en una capa fina. Reservem a la nevera durant almenys 1 hora més i ja el tindrem llest per servir.

2 comentaris:

  1. Eva, aquests pastissos estan fets en un moment i queden.... brutals! A més amb llima deu ser súper refrescant! Ptnts

    ResponElimina
  2. Eva,
    Sempre m'han agradat molt aquesta mena de pastissos frescos. I amb cítrics, són la meva perdició. Abans en feia sovint, però ara ja fa temps que no: perdo el nord provant coses noves! :joy:
    Alguna hora provaré el teu. No havia vist mai receptes amb formatge light i llet evaporada. M'ha picat la curiositat!
    Petons!

    ResponElimina