30 d’octubre del 2018

Cocos amb crema pastissera

Com cada any per Tots Sants ens fiquem mans a la massa per fer els panellets per la nit de la Castanyada. Sempre faig panellets i "falsos" panellets de coco sucats amb xocolata, però aquest any he canviat aquests últims per uns cocos amb crema pastissera que són tan o més bons!

I si per decisió o per obligació necessiteu prescindir del sucre també podeu trobar al blog la recepta dels panellets sense sucre, així ningú es queda sense ;)




Ingredients (24 unitats):

Per la crema pastissera:
200 gr de llet
70 gr de sucre
1 ou
20 gr de maizena
1 c/c de sucre avainillat

Pels cocos:
50 gr de sucre
1 ou
25 gr de mel
200 gr de coco ratllat

Passos a seguir (Thermomix):

Fiquem al vas tots els ingredients de la crema pastissera i programem 5 min / 100º / vel 4. Traiem el vas de la màquina i deixem que la mescla temperi.

Preescalfem el forn a 180º. Folrem una safata de forn amb paper de forn.

Quan la crema pastissera estigui temperada hi incorporem la resta d'ingredients i mesclem 10 seg / vel 4.  Fiquem aquesta mescla en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i formem els cocos d'aproximadament 3 cm d'alt sobre la safata del forn que prèviament hem folrat.

Fornegem entre 15 i 20 minuts, fins que comencin a daurar-se. Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

Passos a seguir (tradicional):

Comencem fent la crema pastissera. En un bol fiquem l'ou i el batem bé. Afegim els sucres i tornem a batre bé fins que quedi una mescla cremosa. Afegim la maizena i remenem fins a integrar-la. Anem incorporant, a poc a poc, la llet una mica calenta i seguim batent perquè quedi una crema lligada. Ho aboquem en una olla, la fiquem al foc i remenem contínuament. Quan comenci a espessir baixem el foc i continuem remenant i coent-la durant uns 10 minuts. Deixem que temperi.

Preescalfem el forn a 180º. Folrem una safata de forn amb paper de forn.

Quan la crema pastissera estigui temperada hi incorporem la resta d'ingredients i mesclem bé fins a integrar-los. Fiquem aquesta mescla en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i formem els cocos d'aproximadament 3 cm d'alt sobre la safata del forn que prèviament hem folrat.

Fornegem entre 15 i 20 minuts, fins que comencin a daurar-se. Han de quedar cruixents per fora i tendres per dins.

** Recepta extreta de: Repostería y pastelería con Thermomix.

2 comentaris:

  1. Me encantan los coquitos como aquí los llamamos, te han quedado ideales, que pintaza tienen...Bess

    ResponElimina
  2. Falsos no sé PERÒ originals sií que ho són i tinc la lleugera impressió que han de ser molt i molt bons: la crema i el coco... WOW! M'agraden!
    Bona castanyada guapa!

    ResponElimina