7 de desembre del 2018

Emulsió de patata amb pop

S'acosten dies de reunions familiars al voltant de la taula, i els aperitius no acostumen a faltar-hi. El d'avui ha estat una gran descoberta, un aperitiu boníssim i que queda molt bé a la taula presentat en gots petits. 

I si necessiteu més idees no deixeu de consultar l'etiqueta aperitius o la selecció de 8 aperitius (que pots preparar amb antelació).






Ingredients (12-14 gotets):

Per l'emulsió:
1'5 l. d'aigua
2 fulles de llorer
sal i pebre
500 gr de patates
200 gr de nata per muntar
30 gr d'oli d'oliva

Pel pop:
400 gr de pop cuit tallat a rodanxes

Per l'oli de pebre vermell:
80 gr d'oli d'oliva
1 cullerada de pebre vermell de la Vera
sal 

Passos a seguir (Thermomix):

Comencem preparant l'emulsió de patata. Posem al vas l'aigua i el llorer i l'escalfem 12 min/100º/vel 1. Afegim la sal, col·loquem la cistella dins del vas amb les patates pelades i trossejades i coem 20 min/Varoma/vel 1. Passat aquest temps retirem la cistella amb l'ajuda de l'espàtula, tirem l'aigua de la cocció i fiquem al vas les patates cuites, la nata, l'oli i sal i pebre al gust. Emulsionem 3 min/70º/vel 4. Reservem l'emulsió de patata dins d'una màniga pastissera per poder repartir-la millor als gotets.

Netegem el vas i continuem preparant l'oli de pebre vermell. Posem al vas l'oli i l'escalfem 1 min/100º/vel 1. Hi afegim el pebre vermell i sal al gust i mesclem 10 seg/vel 3.

Per montar els vasets només cal repartir l'emulsió de patata, repartir trossos de pop per sobre i cobrim amb l'oli de pebre vermell.

Aquest aperitiu guanya molt servit calent, així que si fa estona que l'heu fet podeu posar els gotets uns segons al microones.

** Recepta extreta de: Velocidad cuchara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada