28 de febrer del 2019

Patates "deluxe" al forn

Les patates són un acompanyament molt econòmic, sofert i bo per als plats del dia a dia, així que avui us porto una versió saludable de les patates deluxe de la famosa cadena de fastfood tots haureu provat en alguna ocasió.

Són molt fàcils de fer i no tenen res a envejar a les originals, estan delicioses. A més podeu jugar amb les espècies, afegir-ne de noves o ficar-ne més d'una o altra segons les vostres preferències.





Ingredients:

600 gr de patates de la mateixa mida
2 c/s d'oli d'oliva
sal
3 c/p de pa ratllat
1/2 c/c d'all en pols
1/4 c/c de pebre negre mòlt
1 c/c de pimentó vermell

c/s = cullera sopera
c/p = cullera de postres
c/c = cullera de cafè

Passos a seguir:

Escalfem el forn a 200º.
Mentrestant netegem bé les patates amb un raspall, ens les menjarem amb la pell. Les assequem i les tallem a grills de la mateixa mida. Els fiquem en un bol i hi afegim l'oli i la sal al gust i mesclem bé amb les mans perquè totes s'impregnin.

En un recipient petit mesclem el pa ratllat amb les espècies i ho repartim per sobre de les patates, tornem a mesclar bé amb les mans.

Folrem una safata de forn amb paper de forn i repartim per sobre les patates, intentant que no quedin superposades. Les fornegem durant uns 15 minuts, retirem la safata, les girem, i les fornegem durant uns 5-10 minuts més, fins que comencin a daurar-se.

Ja les tenim a punt per servir!

3 comentaris:

  1. A mi m´agraden però estic segura que la versió casolana encara molt més!

    ResponElimina
  2. mmm m'agrada molt la idea de fer patates delux saludables! en prenc nota! una abraçada

    ResponElimina
  3. Les fem a casa molt semblants i saps qué? Mai sobren! Queden milt millors que les normals i es que no hi ha res com les coses fetes a casa!
    Petons i bon cap de setmana!
    Palmira

    ResponElimina