14 de novembre del 2022

Chocotorta {Argentina}

La chocotorta és la versió argentina del pastís de galetes tan socorregut i del que existeixen mil versions diferents. 

La versió argentina es caracteritza perquè es fa amb les galetes chocolinas (jo les he trobat al Carrefour i a l'Aldi) i la base de la crema és el dulce de leche tan representatiu d'aquest país. Com tot pastís de galetes d'aquest estil té l'avantatge de ser unes postres que es poden deixar fetes el dia abans, a més cundeixen molt i acostumen a agradar a grans i petits.Ingredients (8-10 racions):

  • 60 galetes chocolinas (aprox. 3 paquets)
  • 300 gr de dulce de leche
  • 300 gr de formate d'untar
  • cafè amb llet (o llet amb cacau)
  • cacau pur

Passos a seguir:

Comencem preparant la crema que anirà entre els pisos de les galetes. Per fer-ho fiquem en un bol el formatge i el dulce de leche, millor si els dos estan a temperatura ambient, i els mesclem bé amb unes baretes manuals.

Fiquem el cafè amb llet, calent, en un bol ample. Mullem les galetes al cafè i fem una base de 12 galetes, ficant-les a tocar unes de les altres. Repartim dues cullerades grans de crema cobrint totes les galetes. Anem fent pisos, en total 5, i acabem amb una capa fina de crema.

La crema restant la fiquem en una mànega pastissera amb un broquet arrissat. La reservem a la nevera juntament amb el pastís, durant unes hores o millor d'un dia per l'altre.

Abans de servir empolvorem tota la superfície del pastís amb cacau pur i decorem, al gust, amb la crema sobrant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada