28 de febrer del 2025

Pasta amb salsa de formatge feta i tomàquets

La recepta d'avui va ser tan viral fa uns mesos que fins i tot jo em vaig animar a provar-la. A més la combinació de formatge feta i tomàquets ja és d'entrada un duet guanyador, no? Ràpida, senzilla, saludable i deliciosa, ho té tot. La provem?




Ingredients (2 persones):

  • 100 g de formatge feta
  • 250 g de tomàquets cirerols
  • flocs de xile
  • 2 grans d'all
  • oli
  • pebre i sal
  • 200 g de pasta seca


Passos a seguir:

Començarem fornejant el formatge i els tomàquets cirerols. Això podem fer-ho al forn o a la fregidora d'aire. Sigui quin sigui l'electrodomèstic que utilitzem, l'escalfem a 200 graus.

Agafem un recipient apte i hi col·loquem el formatge feta ben escorregut i els tomàquest nets. Repartim per sobre uns flocs de xile, una mica de sal només per sobre dels tomàquets, una mica de pebre i un bon raig d'oli d'oliva.

Si utilitzem el forn fiquem la safata a mitja alçada durant uns 15-20 minuts, i passat aquest temps la pugem una mica i fornegem uns 10 minuts més vigilant que no es cremi. Si utilitzem la fregidora d'aire ho tindrem llest en uns 14 minuts a 200 graus.




Mentrestant coem la pasta seguint les instruccions del paquet i deixant-la al gust (cuita o al dente). Un cop  passat el temps recomanat reservem una mica d'aigua de la cocció i escorrem bé la pasta.

Un cop cuits el formatge i els tomàquets, ho aixafem tot amb una forquilla i ho mesclem amb la pasta. Hi afegim una mica de l'aigua de la cocció si ho veiem necessari. 

Servim amb una mica d'orenga per sobre i a gaudir-la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada