8 de febrer de 2013

Pastís de poma "express"

El pastís de poma, juntament amb el de formatge, és un dels meus postres preferits. I tant de l'un com de l'altre n'existeixen centenars de versions...
La que us explicaré avui no té cap misteri... bé, si... com pot ser tan bona una cosa tan senzilla??

Jutgeu vosaltres mateixos!



Ingredients:
1 làmina de pasta de full (jo compro la del Lidl, és la que més m'agrada i és rectangular)
2 pomes
sucre morè
canyella
mantega
sucre de llustre

Passos a seguir:

Obrim la làmina de pasta de full i la dobleguem sobre sí mateixa pel costat més llarg. La tornem a desdoblegar i així ens queda la meitat marcada.
En una de les meitats coloquem les dos pomes tallades a trossos, empolvorem amb sucre morè i canyella, i posem uns quants trossos de mantega. A l'altra meitat de la massa fem uns talls.
Tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts. Ja només falta empolvorar amb una mica de sucre llustre.

Més fàcil impossible!
Recordeu que la pasta de full és bona el mateix dia, perquè després s'estova i perd el cruixent. Aquest pastís està espectacular si us el megeu tebi, ja m'explicareu!!



L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Kanela y Limón.

Ho han fet...

Gemma MF
Gemma
Antònia
Judith
Núria
Esther
Anna R.S.

14 comentaris:

  1. M'encanta!! boníssim, fàcil de fer i sempre queda bé!!!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Doncs si m'envies la fotografia la penjarem!! Gràcies guapa! :)

      Elimina
  3. Deliciosa! Estic amb vosaltres, formatge i poma, els millors pastissos! M'ha agradat, el vostre blog. Em quedo per seguir-vos! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina! Gràcies pel teu comentari! Ja veus que som de gustos similars ;). Ja tinc l'ull ficat als bunyols de Quaresma del teu blog, a veure si un dia d'aquests m'animo i els faig. Un petó!!

      Elimina
    2. Marina moltes gràcies pel teu comentari! La veritat és que el teu blog té molt bona pinta, i com diu l'Eva els bunyols han d'estar boníssims! :)
      T'anem seguint!!

      Elimina
  4. ei, finalment he fet el pastís de poma!

    M'ha sortit força bo encara que la presentació .... "necessita milorar".

    Per cert, què caram és això del sucre de llustre!!

    Gràcies per la recepta, m'ho he passat pipa fent-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Antònia!

      M'alegro molt que t'ho hagis passat bé i esperem la foto, eh! Segur que ha quedat bé!!

      I el sucre llustre, és el sucre glacé (sucre en pols) ;)

      Bon cap de setmana!! :)

      Elimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Hola, en els ingredients veig que hi ha sucre morè però en l'explicació de la recepta no sé on el poses. És opcional?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè!! tens tota la raó... m'havia "menjat" el sucre morè... ja ho he modificat a la recepta, l'has de ficar per sobre de la poma tallada, juntament amb la canyella, i al gust ;-)
      Si la fas ja ens ho explicaràs!!

      Elimina
  7. Hola, noies! Aquesta tarda m'he animat a fer aquest pastís per postres de sopar :-)

    Quan he obert el paquet de la pasta de full he vist qu era rodona, així que n'he fet una espècie "d'empanadilla" gegant. Ha quedat boníssim i és una recepta ben senzilla!

    http://s22.postimg.org/dfwcrjd1d/past_s.jpg

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!! que bé que hagis fet el pastís de poma express, bo, eh?? i a més has salvat molt bé el contratemps de la pasta de full i t'ha quedat genial!! penjarem la teva fotografia, mil gràcies!

      Elimina
    2. Quan ens l'estàvem menjant vaig adonar-me que m'havia deixat el sucre de llustre! L'hauré de tornar a fer per arreglar-ho (i així poder-ne tornar a menjar hahaha).

      Gràcies a vosaltres :-)

      Elimina