28 de març del 2013

Bunyols de Quaresma

Després de publicar la tradicional crema catalana per la diada de Sant Josep i dia del pare... que millor que aprofitar aquestes dates per publicar la recepta dels bunyols de Quaresma? Són deliciosos!





El procés d'elaboració no és difícil, però és necessita fer-lo en dos dies perquè es fan amb massa mare, així que tingueu-ho en compte.

Ingredients:
Per la massa mare:
125 gr de farina de força
100 cl de llet
50 gr de llevat fresc

Per als bunyols:
500 gr de farina de força
la massa mare
75 gr de mantega
60 gr de sucre
la pell de mitja llimona ratllada
5 ous
5 gr de sal
75 cl de llet
1 raig d'anís
5 g de llevat químic (tipus Royal)




Passos a seguir:
El dia abans de fer els bunyols cal que preparem la massa mare. Per a fer-la només cal que barregem la farina, la llet i el llevat fet a trossets i deixar-ho tota la nit a la nevera.

El dia següent, per a començar a preparar els bunyols, barregem tots els ingredients (juntament amb la massa mare) i els amassem durant 15 minuts. Podem utilitzar una batedora elèctrica amb els ganxos d'amassar.
Un cop amassat, ho deixarem llevar durant una mitja hora i ja tindrem la massa preparada.
Coloquem una paella o olla al foc i hi fiquem força oli, el necessari perquè cobreixi els bunyols i es fregeixin uniformement. Un cop el tinguem ben calent anem tirant cullerades de massa i les anem fregint. Les cullerades que no siguin gaire grans ja que sinó es fregeixen ràpid de fora i queden crus de dintre, millor si utilitzeu una cullera de postre o fins i tot una de cafè.
Quan estiguin ben rossets els traiem de l'oli i els passem per un plat amb sucre per arrebossar-los.


*La veritat és que la recepta ficava que primer els deixéssim sobre un paper de cuina per absorvir l'excés d'oli, però si ho feia així no se m'enganxava el sucre així que... ho vaig fer al revés, primer arrebossar i després a sobre un paper.

Amb aquesta recepta em van sortir aproximadament 100 bunyols, que encara que semblin molts, van volar!! Ara, la veritat és que estaven molt més bons el mateix dia que el dia següent, així que si us semblen massa només cal que dividiu els ingredients o inviteu gent a berenar ;-)

L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Tapa't de tapes

L'han fet...

Sara S.

2 comentaris:

  1. Impressionants! Us han quedat fantàstics!
    Bon setmana santa, guapes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma pel teu comentari, s'agraeix!
      I molt bona setmana santa a tu i la teva família també! XD

      Elimina