1 d’agost del 2013

Pastís gelat de galetes

Estrenem l'agost amb una recepta ben fresqueta! no sé si coneixeu o no el tradicional pastís de galetes, del qual n'existeixen tantes versions com persones el fan... doncs aquest que us porto avui és la seva versió gelada, ideal per aquests dies de tanta calor.




El procediment és tan fàcil que sembla impossible obtenir un postre tan bo i vistós, però és així, llegiu!

Ingredients (8 persones):
26 galetes hojaldradas
400 ml de nata per muntar
2 cullerades de sucre llustre
1/2 vas de llet
1 cullerada de cafè soluble
1 tauleta de xocolata 70% de cacau
per a decorar: crocant, coco, confeti de sucre...




Passos a seguir:
Montem la nata amb el sucre i la reservem a la nevera.
Escalfem una mica la llet i hi barregem el cafè soluble. Anem sucant les galetes només un moment al cafè amb llet i les anem ficant una sobre de l'altra amb una capa de nata al mig, així fins que les gastem totes.
Les ajaiem i les cobrim totalment amb nata, com si fos un braç de gitano. Un cop cobert el fiquem al congelador almenys 1 hora.
Passat aquest temps desfem la xocolata al microones, en tongades de 30 segons i vigilant que no es cremi. Un cop desfeta la tirem per sobre del pastís i empolvorem amb la decoració que ens vingui de gust. Feu-ho molt ràpid que amb el contrast fred i calent la xocolata es queda dura en un moment!
Serviu al moment o reserveu-lo al congelador fins al moment de menjar-lo.




Al servir talleu en diagonal perquè es vegi el tall de les galetes, perdoneu la qualitat de la foto però la vaig fer a l'últim moment ;-)

No esteu desitjant que us invitin a sopar per portar les postres i poder fer-lo?? perquè a mi em va passar quan vaig veure'l a La receta de la felicidad i a Us en llepareu els dits!


20 comentaris:

  1. ostres tu quina pinta! es un postre ideal per aguantar aquestes calors" petons

    ResponElimina
  2. Sí, jo també el vaig veure al blog de la Cristina. Sembla mentida que resultones que són aquestes postres tan senzilles, Eva. T'ha quedat de primera decorada amb aquestes pastilletes de colors. Petons i ens veiem després de les vacances.

    ResponElimina
  3. Buf, ja el vaig veure en el seu dia a La receta de la felicidad, i després a Us en llepareu els dits, però no em canso de veure'l, i quines ganes de tastar-ho!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Ohhh que bo!!!! Ja és el tercer cop que el veig, i al final no em quedarà més remei que provar, no em podré resistir a la temptació!!! jejejej Us ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  5. Muchas gracias por pasarte por mi blog y quedarte. Aquí me tienes a mi también.

    Un saludo:)

    ResponElimina
  6. Els pastissos de galetes m'agraden molt!! Aquest és molt original! Suposo que s'haurà d'anar amb compte per a que no et caigui la torre :) Petonets!

    ResponElimina
  7. ^^ Que bé que us ha quedat!!! Quines ganes de tornar-ne a menjar!! :P A veure si algun dia d'aquests el torno a fer, perquè realment és una recepta ben senzilla i el resultat està molt i molt bo, veritat? A casa ens va encantar i és que és tota una delícia!

    Me'n alegro molt de que us animéssiu a fer-la!! :D

    Molts petons guapíssimes i ens veiem de nou pel setembre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo Cristina, i a més fàcil!! és una recepta estrella ;). Bones vacances, un petó!

      Elimina
  8. Fantàstiques aquestes postres, les galetes i la nata donen molt de sí. Jo ahir també vaig penjar-ne un amb galetes i nata. Petons

    ResponElimina
  9. Amb una amiga, aprofitant les vacances d'estiu, fa dies que ens hem aficionat a fer postres i coses dolces. Un conegut ens ha recomanat el vostre blog i la veritat és que teniu receptes per llepar-se'n els dits! Tinc ganes de posar-me a fer cosetes, i aquest pastís de galeta fa una bona pinta...

    Us aniré seguint :-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Anna i amiga! ens encanta que us animeu a fer cosetes dolces i que a mes visiteu de tant en tant el nostre blog. Si feu aquest pastís no us n'arrepentireu, segur!!

      Elimina
  10. Tinc moltes ganes de testar aquest pastís de galetes rodonet. T'ha quedat molt bé
    petons

    ResponElimina
  11. Impressionant noies! Quina bona pinta que té aquest pastís! I a més, ara per l'estiu venen de gust coses més fresquetes!
    Petons

    ResponElimina
  12. Mummmmmm que rico.!!!
    Si me permites una sugerencia porque no quitas la verificación de comentarios son las letras esas raras que hay que escribir para poder dejarte un comentario y la mayoría de ocasiones no se entienden.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Trini, gracias por tu comentario. Lo de la verificación no lo tenemos activado, no sé porqué te habrá salido... sólo sale cuando se hace comentarios como anónimo.

      Elimina
  13. Lo cierto es que queda precioso. Me imagino su sabor y se me hace la boca agua.

    Besos.

    ResponElimina
  14. No m'agrada la nata, però t'asseguro que té molt bona pinta i és una recepta ideal per aquells que els hi agraden els dolços i així fresqueta fins i tot jo la provaria.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a provar-lo farcit de xocolata o de trufa, per exemple! segur que està tremendo... no descarto fer-lo ben aviat!

      Elimina
  15. Te puedes creer que nunca lo he hecho! y menudo corte, la combinacion de galletas y helado me encanta...te quedo precioso y super apetecible con este calor! un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues manos a la obra, porque es facilísimo y muy resultón, además de fresquito claro!

      Elimina