27 de novembre del 2013

Pollastre a la italiana

Fa gairebé 11 mesos que va néixer el blog i ara m'adono que aquesta serà la primera recepta de carn que publiquem... però serà bona bona! ha passat la prova a casa amb nota (i els qui coneixem el meu catador sabeu que no s'aconforma amb qualsevol cosa), així que avui mateix n'hem dinat i avui mateix la publico. És una recepta de l'australiana Donna Hay, i per tant és fàcil i sana. Jo hi he afegit la ceba, si no us agrada la traieu i llestos. Espero que us agradi tant com a nosaltres.




Ingredients (2-3 persones):
8 dents d'all
250 gr de tomàquets cirera
1 ceba gran
400-500 gr de pit de pollastre
orenga
120 gr de cansalada
100 gr d'olives negres
oli d'oliva, sal i pebre

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º, i mentre s'escalfa fiquem una mica d'oli al fons d'una safata apta pel forn, i hi afegim els tomàquets partits per la meitat, la cansalada a tallets (jo no en tenia i vaig ficar 80 gr de bacon), la ceba tallada a juliana i els alls sense pelar i xafats lleugerament amb la fulla d'un ganivet. Ho salem i hi empolvorem per sobre força orenga, millor si el freguem entre les mans perquè així treurà tot l'aroma. Ho fornegem durant 25 minuts.

Un cop passat aquest temps, salpebrem el pollastre (podeu ficar els pits sencers o a filets) i el fiquem a la safata juntament amb les olives negres.
Si heu ficat filets, deixeu la safata al forn 25 minuts més, i si són pits sencers, 40. I llestos!




Com veieu és una altra recepta facilona i que et deixa temps per preparar una amanideta, parar la taula, fer un vermutet... ja em direu què us ha semblat si us animeu (vaaa animeu-vos!!)!

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç. I us recordo que aquest proper cap de setmana es portarà a terme el gran recapte d'aliments per a la gent més necessitada de Catalunya. Animo a tothom que pugui a participar-hi.

Fins la propera!

Ho han fet...

Sara
Anabel

22 comentaris:

  1. Un plat exquisit per a un diumenge!! :) Petonets!

    ResponElimina
  2. Madre mía...el pollo y mi pareja son compañeros inseparables...jajaja!!! yo siempre le digo que si sigue esa marcha los pobres se extinguen. Así que seguro que la voy a probar. Ya te contaré el resultado. Besotes!

    ResponElimina
  3. Amb les olives ha de quedar molt original i molt gustós.
    Molt bona estrena a la primera recepta de carn del blog! ;)

    ResponElimina
  4. Un pollastre fantàstic i super bo!! Em guardo la recepta :)
    petons

    ResponElimina
  5. que ricura! en casa el pollo nos encanta y nunca lo probamos asi, me parece una combinacion perfecta, me la guardo! unbesote

    ResponElimina
  6. Que bo deu estar!! La pinta ho diu tot!! petons

    ResponElimina
  7. Doncs esperem que no sigui l'última recepta de carn, Eva! Quina bona pinta!

    ResponElimina
  8. Una molt bona recepta que es fa ràpid i amb productes senzills, am és molt més sana amb bacon que amb cansalada, oi?
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Aquest pollastre a la italiana té un pinta espectacular...o sigui que volem més receptes també de carn!!! Petons!

    ResponElimina
  10. Tiene una pinta deliciosa y esa mezcla de sabores esta estupenda.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  11. Esta receta de pollo tiene que estar de maravilla! Mi madre lo ha hecho a veces y nos encanta, vamos, que no queda nada en los platos! Te ha salido con una pintaza fantástica ;) Un besote Eva

    ResponElimina
  12. Que pollo más ricooo, te ha quedado genial, que sepas que tomo nota
    Besos

    ResponElimina
  13. Eva solo ver el plato ya se ve lo deliciosa que esta esta carne, a mi me ha encantado los ingredientes que lleva y como te ha quedado. Mil besicos amiga

    ResponElimina
  14. Un pollastre que ha d’estar ben bo, tindrem que provar
    Petons

    ResponElimina
  15. Eva, és que si és de la Donna Hay, no hi ha res més a dir, segur que està boníssim, i la pinta ja ho diu tot!

    Bon cap de setmana, petons!

    ResponElimina
  16. Eva, és un plat deliciós!! Sembla fácil de fer, tot i que deu tenir el seu què. L'hauré de probar si o si! Un baccio jeje

    ResponElimina
  17. Pues pollo no como, pero la salsita tiene que estar espectacular, así que me la guardo para hacerla con seitán :) Un besazo y feliz finde.

    ResponElimina
  18. Aquestes receptes de pollastre al forn són una joia: el resultat és deliciós i no has d'estar pendent del foc a cada moment. I, amb els ingredients que porta, ha d'estar boníssima. La faré segur. Petons.

    ResponElimina
  19. M'agrada amb les olives, es veu una recepta molt bona i fàcil de fer.
    Petons.

    ResponElimina

  20. 1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.


    Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:


    Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).

    Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


    Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.


    També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa


    Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors, i us convidem a gaudir de la 6a fira de la tòfona el cap de setmana del 21 de desembre (dissabte tot el dia) i 22 (diumenge, matí), amb una agenda plena d'activitats, entre elles, cursos de cuina gratuïts amb degustacions. Aquest any tindrem el restaurant les Cols d'Olot. No us ho perdeu!


    Salutacions,


    Virtuts Saez

    Tècnica de turisme

    Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost

    Tel 938-811-257

    Fax 938-812-094

    saeznv@diba.cat

    ResponElimina
  21. Una recepta d'allò més bona. Trobo que m'agraden molt les olives negres per acompanyar carn i peix, ho he descobert fa poc i ho disfruto molt, ai´xí que em quedo amb la teva reepta.

    Petonets

    ResponElimina
  22. Eva estupenda receta y un resultado divino, es una receta muy adecuada para las próximas fiestas
    bss

    ResponElimina