8 de maig del 2014

Croquetes d'espinacs i pinyons

A qui no li agrada anar de tapes? Aquest mes des de Memòries d'una cuinera ens han fet aquesta proposta, i encara que pugui semblar fàcil... és difícil escollir entre tota la diversitat de tapes que hi ha: montaditos, cassoletes, broquetes...

Després de mirar i remirar, m'he recordat que tenia pendents de publicar unes croquetes d'espinacs i pinyons que vaig fer fa poc per un sopar de picoteo. A mi les croquetes m'agraden siguin del que siguin, i aquestes van agradar a tots, així que queden dins del receptari de casa.




Ingredients (aprox. 20):
230 gr d'espinacs (pes quan estan bullits 5 minuts i escorreguts)
150 gr de ceba
1 all
50 gr de pinyons
350 ml de llet
60 gr de farina
sal, pebre i nou moscada
ou i pa ratllat per arrebossar




Passos a seguir:
Piquem la ceba i l'all ben petits, i ho fiquem a sofregir a foc lent en una paella grossa amb una mica d'oli. Quan transparenti ho salem. Trossegem els espinacs i els afegim a la paella, i uns 5 minuts després hi afegim els pinyons sencers.
Per començar amb la beixamel afegim a la mateixa paella la farina i la integrem amb els espinacs. Passats un parell de minuts aboquem la llet a poc a poc i hi fiquem la sal, el pebre i la nou moscada al gust.
Continuem a foc lent fins que la massa es vagi espessint i endurint.
Quan la tinguem llesta la deixem reposar perquè perdi escalfor, i un cop tèbia podem començar a formar les croquetes. Ens podem ajudar d'un parell de culleres o fer-ho amb les mans. Un cop feta la croqueta la passem per l'ou batut i el pa ratllat.
Quan estiguin només cal fregir-les amb abundant oli calent i després deixar-les sobre paper de cuina perquè n'absorbeixi l'excés.




Jo vaig fer el doble de quantitats i vaig aprofitar per congelar-les, així si algun dia anem amb pressa només ens cal treure-les del congelador i fregir-les. Per congelar-les les fico en safates i al cap d'unes hores quan ja n'estan les guardo en bosses i així no s'enganxen ;-)




24 comentaris:

  1. Ostres què ràpida has sigut Eva! Jo encara estic donant-li voltes a què faré, però tu ha sigut visto y no visto, i a més, amb una de les receptes que més m'agraden, les croquetes! Mai les he fet d'espinacs, ara ja tinc una excusa per posar-me a cuinar, jeje!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Quines corquetes, mare meva! Es veuen increïbles! Et pots creure que no he fet mai croquetes? ara que veient les teves em venen unes ganes bojes de posar-me a cuinar croquetes com una posesa! t'han quedat boníssimes, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Quina pinta!! I què bones!!!
    Jo estic donant-li voltes al repte, a veure si aquest cop tinc temps de participar :)
    petons

    ResponElimina
  4. òndia, quina casualitat, Eva!! Jo també he fet croquetes d'espinacs pel Memòries!! ha ha ha. Tinc la recepta programada per demà, ja la veuràs. La teves fan una pinta deliciosa! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bo, Marina!! Si que és una casualitat si, perquè mira que hi ha infinitat de tapes per escollir, eh?? estic segura que les teves també estan delicioses!!

      Elimina
  5. Que bones!!! A mi també m'agraden totes, les croques i de verdures, encara més!! ;)

    Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. una tape bien buena y rica por dentro¡¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. Qué bones les croquetes amb els espinacs i els pinyons, una passada. Fas bé de fer més quantitat i congelarles després s'agraeix tenir-les ja fetes.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Qué ricas Eva! Mira que las croquetas están buenas y con espinacas tienen que quedar deliciosas! A ver si me da tiempo este mes y participo en el reto ese :)
    Besos guapa!

    ResponElimina
  9. fantastiques croquetes casolanes!!! genials! petons

    ResponElimina
  10. Per aquí tambè es molt tipic posar-hi pinyons a ses croquetes d'espinacs. Hi ha qui hi posa panses tambè. Son fantàstiques aquestes tapetes. Bon cap de setmana. Bs

    ResponElimina
  11. Madre mía!!! Esta versión de croquetas la estoy haciendo pero ya...Las espinacas y los piñones es que me chiflan! Muaks!

    ResponElimina
  12. Com s'agraiexen unes croquetetes a la taula, a mi m'encanten i soc feliç amb dues o tres, i perqué hem modero sino!!!
    BONES LES TEVES CROQUETES, I SANES... las hauré de fer.
    UN PETONAS MACA :)))

    ResponElimina
  13. Li proposaré a la meva filla preparar-ne unes quantes...vol menjar espinacs però diu que li cansa menjar-ne un plat sencer...així en tapa, i tan deliciosa, segur que no s'hi sap resistir! Petons!

    ResponElimina
  14. A mi también me gustan de cualquier forma, y éstas no las he probado. Además así les meto espinacas a la family que no son muy amantes de ellas. Muy buena pinta, si señora!
    Un besote

    ResponElimina
  15. Una gran proposta! m'agraden molt i no les he fer mai, així que ha arribat el moment, t'agafo la recepta!

    ResponElimina
  16. Menudo bocado tienen Eva!!! espinacas y piñones, una combinacion perfecta que nunca he probado en croqueta y ganas me dan de morder la pantalla viendo las tuyas!jaja, un besote

    ResponElimina
  17. Aquestes les hi he de fer al mun germà que segur que li encanten!!!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Que ricas que se ven, con esa masa me parecen estupendas e irresistibles, no me podría comer solo una, jejejejee. Deliciosas!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  19. Poques coses m'agradan tant com unes croquetes casolanes i les vostres es veuen de les bones, fetes com les d tota la vida, ummm! Boníssimes! Ptonets

    ResponElimina
  20. a casa tenim un super fan de les croquetes! les haurem de fer. Moltes gràcies per participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
  21. Fantàstiques Eva, tenen una pinta boníssima! De petita no m'agradaven els espinacs, i ara m'agraden de tota manera... Gràcies per compartir la recepta
    Petons!

    ResponElimina