16 d’abril del 2015

Rotllets de primavera amb salsa agredolça

La majoria de mesos i gràcies al repte de Memòries d'una cuinera cuino alguna cosa que mai havia fet. Aquest mes està dedicat als rotllets de primavera i tot i haver-ne menjat uns quants (sobretot a l'època d'estudiant... com molts, suposo!) mai els havia fet a casa.




He fet una fusió de diverses propostes que he anat trobant i com no, els he acompanyat amb la salsa agredolça feta també a casa.




Ingredients (8 rotllets):

Per la salsa agredolça:
5 cullerades soperes rases de sucre
6 cullerades soperes de vinagre de vi blanc
2 cullerades soperes de tomàquet fregit
8 cullerades soperes d'aigua
1 culleradeta petita de maizena disolta en una mica d'aigua freda

Pels rotllets:
1 paquet de pasta brick (el meu era en rotlle, he tallat 8 làmines de 16x26 cm)
oli d'oliva i sal
1 pit de pollastre
1 ceba tendra
2 pastanagues
1 pot de brots de soja
1/2 col
1 cullerada sopera de salsa de soja

Passos a seguir:
Per a fer la salsa agredolça només cal ficar en un cassó el sucre, el vinagre, el tomàquet fregit i l'aigua i bullir-ho a foc mig-alt durant 5 minuts. En aquest moment hi afegim la maizena disolta i bullim un minut més. Podeu provar-la i rectificar-la al gust afegint sucre o vinagre en funció del que més us agradi. Reservem.

Piquem la carn amb una picadora o manualment a trossets petits. La fregim en una paella fonda amb una mica d'oli i sal fins que estigui daurada i la reservem.

Netegem i tallem les verdures. La ceba a llunes fines, la pastanaga la pelem, en fem làmines amb el pelador i llavors les tallem a tires fines. La col la tallem també a tires fines rebutjant el tronc dur. Al mateix oli on hem fregit la carn hi sofregim aquestes verdures amb una miqueta de sal. Passats 5 minuts afegim la salsa de soja i quan vegem que estan cuites però encara dures hi afegim els brots de soja i retirem del foc. Les mesclem amb el pollastre i ja tenim el farciment preparat.

Per farcir les làmines col·loquem un parell de cullerades de farciment en un lateral i donem una volta, dobleguem els costats cap a l'interior i acabem d'enrotllar.




Els anem ficant a sobre d'una safata de forn folrada amb el tancament a la part de sota perquè no es desenrotllin. Els fornegem durant 15-20 a 180º, fins que estiguin ben daurats (o bé podeu fregir-los en abundant oli d'oliva).

良好的利潤!! Bon profit!!


12 comentaris:

  1. Aquests reptes cada mes ens fan rumiar idees noves i cuinar coses que no sempre fariem naturalment, oi ? Però quina satisfacció quan ens agraden i després esdevenen clàssics de casa...
    Aquesta salsa mai l'he preparada i els rotllets fan molt bona pinta així que me n'emporto pel sopar :o)
    Petons
    Palmira

    ResponElimina

  2. Eva; Caramb, quins rotlles tant i tant ben preparats. Quin encant menjar aquets rotllets de primavera sense anar al restaurant. Ahh...¡¡ i acompanyats de la salsa agredolça¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. MMmmm.....Eva, vinc a sopar a casa teva!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Deliciosos aquests rotllets, encara que el que més m'agrada és el punt de la salsa agredolça casolana, segur que està per llepar-se els dits, molt millor que la del supermercat :)
    Boníssim plat Eva!

    ResponElimina
  5. Qué bons estàn el rotllets cassolans, son fàcils de fer i llueixen molt.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Que bé t'han quedat esl rotllets. Jo els faré el cap de setmana, i pensava fer-los també al forn.
    Que vagi bé!! Clara

    ResponElimina
  7. T'han quedat molt i molt bé!! Jo m'hi haig de posar aquest cap de setmana però primer haig de mirar a veure com m'hi poso!! ;) també els adaptaré als gustos de casa,a veure què surt...
    D'aquests teus ja me'n menjaria un a gust!!!;)

    ResponElimina
  8. Doncs es veritat, jo també n'he menjat moltes vegader però mai els he fet a casa. Amb sa pinta que tenen els teus be hauría de fer un pensament. El teu farçit m'ha encantat. Bon cap de setmana. Muaks

    ResponElimina
  9. Quins records els rotllets! No sabia que aquest mes el memòries tenia aquest tema. A veure si m'invento algun rotllet dolç ;)

    ResponElimina
  10. Aquesta salsa agredolça ha d'estar de vici! Un gran acompanyament per aquests rotllets tan saborosos! A veure qui es menja ara els rotllets d'aquella època! Un petó!

    ResponElimina
  11. Molt bons, i el toc cruixent sense ser greixós em va agradar molt! A més la salsa agredolça super encertada! Quan repetim??

    ResponElimina
  12. Sóc molt fan dels rotllets amb salsa agredolça així que em guardo la recepta de la salsa que no l'he fet mai!:D
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina