7 de setembre del 2015

Iogurts de mora

La setmana passada vaig recollir força móres pels Pirineus, així que aquests últims dies de vacances que he estat per casa he experimentat una mica amb aquest ingredient per fer altres receptes que no fossin el batut de móres i el pastís de poma i móres que havia fet anteriorment.




La primera proposta d'aquesta temporada són aquests iogurts, una lleugera variant de la recepta bàsica de iogurts naturals descremats que faig tot sovint a casa.

Ingredients (7 iogurts):
1 litre de llet semi-descremada
1 iogurt sencer (millor dels del pot de vidre)
4 cullerades soperes de llet en pols descremada
1 cullerada petita d'estèvia pura (de venda en herboristeries)
300 gr de móres

Passos a seguir:
Fiquem les móres en un pot i les triturem amb l'ajuda de la batedora. Podem colar-les o no depenent del que ens agradin o molestin els seus granets. Jo aquest cop les he passades pel xino perquè el Joan ho prefereix així.

Fiquem tots els ingredients en un recipient i amb un batedor de mà els mesclem bé. Repartim la mescla als vasets, tapem la iogurtera, l'encenem i la deixem funcionar durant 9 hores.
Passat aquest temps desendollem la iogurtera, deixem refredar una mica els iogurts, els tapem i els guardem a la nevera. Agafaran cos passades unes hores.

Per fi m'he animat a experimentar una mica i deixar, per una setmana, els iogurts naturals de banda. Aquesta versió amb móres ens ha agradat molt, i sort que tinc móres congelades i podré repetir-los ben aviat!

11 comentaris:

  1. que bo!! jo fa tant temps que no faig iogurts, que amb aquest de mores me n'has fet venir moltes ganes!!! apuntat! petons

    ResponElimina
  2. A mi em tornen boja, com tots els fruits vermells...i si són de recol.lecció silvestre..mmmmm!!!! Aquests iogurts, a la nevera de casa, serien vistos i no vistos!!! Petonarros!

    ResponElimina
  3. Hola guapísima!! Ya estoy de vuelta... bueno ya lo sabes, jajaja. Espero que hayas disfrutado del infierno en todo su esplendor... pero tranquila, ya nos queda poco... o eso espero, jajaja.
    Las moras me gustan, no las encuentro por aquí, o sea que las tengo que comprar a precio de oro, pero este yogur tiene que estar de lujo, si señora, y un colorcito precioso!!
    Un beso niña, ya nos vemos como siempre

    ResponElimina
  4. Me encanta el yogurt de mora, siempre que puedo lo compro. Aunque ya me gustaría comerme uno de estos vasitos con yogurt casero, ya me imagino el sabor tan intenso de las moras silvestres, un verdadero placer.

    Saludos!

    ResponElimina
  5. Jo acostumo a fer melmelada amb les mores i després l'afegeixo als iogurts, però m'agrada molt aquesta proposta teva de fer iogurts, molt millor que els que venen. El color queda molt maco.
    Petons.

    ResponElimina
  6. mmm... els iogurts de móra són dels meus preferits! I amb móres de collita pròpia i iogurts casolans, tenen molt valor afegit :)
    El color queda realment preciós.

    ResponElimina
  7. Quina passada!! Això depoder recollir mores del camp es un luxe d'es grans. T'ha quedat un color increible al iogurt, una pinta fantàstica!

    ResponElimina
  8. ¡Qué pintaza estos yogures! ¡Qué color más apetecible! Y encima con moras naturales... ¡¡¡Yo quiero!!!
    Un besazo

    ResponElimina
  9. Ohhhh m'encanten!!! Jo aquests dies vaig boja collint móres...quan començo no puc parar!!Jajajaja
    Que vagi bé!! Clara

    ResponElimina
  10. Quasi que puc sentir el sabor del iogurt!!! Si trobo mores no dubtaré ne fer-los!
    molts petons!

    ResponElimina
  11. Hola jo vai provar amb maduixes i la veritat no van queda molt cuatllats, rm vsn queda separats , suposo que sl trituta les maduixes la seva aigua va puja dalt, no ta passat smb les mores?? El meu correu es mabrilvane@gmail.com, si em pots ajuda teu agrairia

    ResponElimina