Amb aquests dies de calor que ha fet hem començat a pensar en noves amanides, la d'avui és molt senzilla i bona, a la vegada que vistosa gràcies al color de les maduixes.
Ingredients:
mescla de brots tendres o enciams
alvocat
maduixes
ametlles torrades (sense sal)
llavors de sèsam
sal
oli d'oliva
crema d'avet balsàmic Lagrimus (o vinagre balsàmic, mel...)
Passos a seguir:
Netegem bé l'enciam o els brots tendres i els fiquem com a base al plat o safata on vulguem servir l'amanida.
Repartim per sobre les maduixes tallades a làmines, l'alvocat trossejat, les ametlles i les llavors de sèsam.
Amanim amb una mica de sal, oli i crema d'avet, o en el seu defecte vinagre balsàmic, vinagreta de mel, el que més us agradi, encara que el sabor d'aquesta crema conjuga perfectament amb els ingredients.
No fico quantitat perquè dependran del nombre de comensals i dels vostres gustos. Us animeu a provar-la?
I tant que venen de gust les amanides ara i les maduixes queden molt bé, refresquen i donen color.
ResponEliminaPetons.
Mmm jo sóc fan de les amanides i m'agrada posar-hi de tot una mica... aquesta combinació pinta deliciosa. Una abraçada
ResponEliminaTal cual l'he vist, aquesta amanida m'ha recordat a la meva mare. Des que va probar els maduixetes y mores en una amanida verda, ara li posa a tot arreu, i és veritat que la combinació és bonísima, l'àcid li va genial, y més si hi ha un gust greixós com l'alvocat, queda bonísim. La faré en breus, un altre cop.
ResponEliminaUn petó Eva!
Sempre venen de gust amanides ben pensades i el punt de maduixes m'encanta amb els brots tendres!
ResponEliminaPetons
Palmira
Ya empieza el tiempo de ensaladas, luego nos salen por las orejas pero en cuanto viene el calor es lo mejor que entra en el cuerpo. No he probado las fresas en una ensalada pero seguro que le dan un punto diferente, habrá que probar!
ResponEliminaBesitos
Una combinació fantàstica!! I amb una mica de tot allò que és saludable: m'agrada molt!!
ResponEliminaA cuidar-se!
Petons
Té un color preciós aquesta amanida, Eva! Prenc bona nota!
ResponEliminaPetonets,
Olga