10 de desembre del 2017

Barretes energètiques de civada i plàtan

Si consumiu barretes energètiques sabreu que si les voleu mínimament saludables són força cares, així que nosaltres des que vam descobrir aquesta recepta que les fem tot sovint perquè el Joan les tingui preparades de cara al cap de setmana.

N'havíem provat moltes i havíem aconseguit bon sabor amb mala textura, bona textura amb sabor regular... aquestes de moment són les definitives.






Ingredients (10 barretes):

1/2 c/s d'oli per greixar el motlle
100 gr de dàtils sense pinyol
100 gr de nous
100 gr de flocs de civada integral
50 gr de coco ratllat
200 gr de plàtan madur a rodanxes (aprox 2 plàtans)
1/2 c/c de sal
1/4 c/c de canyella en pols

c/c: culleradeta de cafè
c/s: cullerada sopera

Passos a seguir (Thermomix):

Escalfem el forn a 180º amb calor dalt i baix. Fiquem l'oli en una safata apta per a forn de 20x20 cm, el repartim bé i la folrem amb paper de forn.

Posem els dàtils al vas i els trossegem Turbo/2 seg/2 vegades. Amb l'espàtula baixem les restes que hagin quedat a les parets fins al fons del vas. Afegim les nous, els flocs de civada, el coco ratllat, els plàtans, la sal i la canyella i trossegem Turbo/2 seg/2 vegades.

Repartim aquesta mescla per tota la superfície de la safata, aplanant-la amb una cullera. Amb un ganivet marquem les barretes (5x10 cm). Fornegem durant 30 minuts aproximadament, veurem que les vores comencen a daurar-se. Les retirem del forn i les deixem refredar dins la safata.

Poden guardar-se durant una setmana en un recipient hermètic a la nevera o congelar-les embolicades individualment amb paper film.

Passos a seguir (tradicional):

Els passos a seguir són els mateixos però utilitzant una picadora. Depenent de la potència tardareu més o menys segons. L'objectiu es que us quedi una massa enganxosa però fàcilment manejable, amb tots els ingredients integrats.

** Recepta extreta de: Cookidoo

4 comentaris:

  1. A mi m'agraden molt aquestes barretes. És veritat que són cares, i d'aquesta manera les pots fer al teu gust!

    ResponElimina
  2. No consumeixo barretes energètiques (no necessito gaire energia, més aviat em sobra!)però m'apunto la recepta! Han de ser ben bones!
    Petonets i bona setmana, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  3. Com l'Olga em sobra més energia que m'en falta :o) Però aquestes barretes cassolanes no porten coses rares com gairebé totes les comprades (incloses les eco).
    Em sorprèn que portant plàtan es conservin tant dies però pot ser una alternativa pels berenars de la Polyanna.
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Hola guapa, me paso por aquí para desearte una Feliz Navidad, que pases unas fiestas entrañables y que el nuevo año venga llenito de cosas buenas para tí.
    Un beso grande

    ResponElimina