14 d’abril del 2019

Bescuit genovés

El bescuit genovès és un clàssic i un bàsic de pastisseria. És un bescuit esponjós, lleuger, sense gens de greixos, i de sabor neutre, que s'acostuma a utilitzar com a base de pastissos farcits i cobertures, com per exemple la mona de Pasqua.

L'elaboració és senzilla però cal ser força sistemàtics perquè surti bé i creixi, ja que no porta llevat.

A la recepta de la mona de Pasqua trobareu una versió de bescuit genovès, però després de fer vàries proves em quedo amb aquesta que es baten els ous per separat i la massa agafa molt aire i queda el bescuit molt alt. Aquest té una alçada de 7 cm, que dona per fer un pastís de tres capes, ben aviat us l'ensenyaré.




Ingredients:

Motlle de 26 cm (12-15 racions):
8 ous (a temperatura ambient)
240 gr de sucre
1 c/c de sucre avainillat
240 gr de farina
1 polsim de sal

Passos a seguir:

Separem els rovells de les clares.
En un bol ben net fiquem les clares i el polsim de sal i les muntem a punt de neu mentre anem afegint el sucre i el sucre avainillat a poc a poc però de forma constant. Jo he estat 10 minuts amb la batedora a màxima potència (Bosch Mum 5).

Mentrestant escalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix i també encamisem el motlle ficant paper de forn tant al fons com als laterals, així evitarem que la calor del motlle entri en contacte directament amb la massa i aquesta creixi de forma desigual.

Baixem la velocitat a la meitat i afegim els rovells d'un en un, esperant a que s'integri un abans d'afegir el següent.
Baixem la velocitat al mínim i afegim la farina tamisada a cullerades. Acabem d'integrar manualment amb moviments envoltants.

Aboquem la massa al motlle i fornegem uns 40 minuts o fins que al clavar una agulla al centre aquesta surti neta. Un cop fora del forn el deixem uns 10 minuts dins del motlle i després el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

Consells:
- És millor fornejar-lo el dia abans de partir-lo, així la molla s'assenta i és més fàcil.
- Com que no porta gens de greix s'asseca aviat. A la nevera es pot conservar durant 3-4 dies ben embolicat amb paper film, i al congelador fins a un mes.
- Si no es consumeix el mateix dia i s'utilitza per a fer un pastís caldrà mullar-lo amb un almívar (aigua + sucre).

2 comentaris:

  1. Tot un clàssic i una base excel.lent per la mona. A més aquesta ha quedat moooolt alta!
    Petons i molt bona Setmana Santa.
    Palmira

    ResponElimina