17 d’octubre del 2024

Cruixent de poma {apple crumble}

La d'avui és una recepta que havia vist mil cops però que mai m'havia animat a cuinar. Però avui ha estat un dia plujós de tardor ideal per engegar el forn i a més tinc a casa moltes pomes per gastar... 

Aquest binomi ha estat una sort, perquè no us imagineu lo bones que han quedat aquestes postres fetes amb només 4 ingredients i pocs minuts. Espero que us animeu a fer-les!




Ingredients (3-4 persones):

  • 750 gr de pomes
  • 50 g de mantega freda
  • 50 g de sucre morè
  • 60 g de farina

Passos a seguir:

Fiquem el sucre, la farina i la mantega tallada a trossets petits en un bol. Ho mesclem ràpidament amb el tou dels dits fins a obtenir una consistència arenosa. Ho reservem a la nevera.

Escalfem el forn a 180 graus. 

Pelem les pomes, les tallem a quarts (o a octaus si són grans), i partim cada tros en 3-4 trossos. Fiquem la poma en una safata d'aproximadament 20x12 cm i la cobrim amb el crumble, la massa que hem fet amb farina, sucre i mantega. Fornegem durant uns 45 minuts o fins que la massa quedi daurada, els últims minuts podem ficar el gratinador.

La temperatura idònia per consumir aquestes postres són a temperatura ambient, i si voleu fer-les més exclusives podeu acompanyar-les de nata espessa o una bola de gelat vainilla.


** Recepta extreta de: Fauda-Rôle, Sabrina, Crumbles. Barcelona: Círculo de Lectores, 2017. ISBN: 978-84-672-7017-4. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada