25 de gener del 2025

Amanida de pera i bacon amb vinagreta de mostassa

Afegir fruita fresca a una amanida és elevar un plat del dia a dia a un altre nivell. Jo en sóc fan, i avui he afegit una de les fruites més típiques de Ponent, la pera.

Així, després dels tips de les festes seguim menjant plats igual de deliciosos i vistosos però amb propostes més lleugeres. Us animeu a provar-la?

 



Ingredients (2 persones):

  • enciam o brots tendres
  • 1 grapat de nous pecanes
  • 1 pera conference gran
  • 50 gr de bacon
  • 2 cullerades soperes de vinagre de poma
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de postres de mostassa de Dijon
  • Sal i pebre al gust

 

Passos a seguir:

Comencem preparant la vinagreta. En un pot amb tapa fiquem l’oli, el vinagre, la mostassa i la sal i el pebre, tapem i mesclem enèrgicament. Reservem.

Tallem el bacon a trossets i en una paella sense gens d’oli i a foc mig el daurem. Mentre s’està coent pelem la pera, li retirem el cor i la tallem a octaus. Un cop el bacon estigui cuit el retirem de la paella i sense netejar-la i fem els trossos de pera, un parell de minuts per cada costat. Reservem.

En un plat gran fiquem una base d’enciam o brots tendres. Repartim per sobre les nous pecanes, el bacon i les peres. Reguem l’amanida amb la vinagreta que hem preparat i servim.

És una proposta tan senzilla com sorprenent. Si sou formatgers, us recomano afegir-hi també uns trossets de formatge gorgonzola, queda espectacular!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada