Afegir fruita fresca a una amanida és elevar un plat del dia a dia a un altre nivell. Jo en sóc fan, i avui he afegit una de les fruites més típiques de Ponent, la pera.
Així, després dels tips
de les festes seguim menjant plats igual de deliciosos i vistosos però amb
propostes més lleugeres. Us animeu a provar-la?
Ingredients (2 persones):
- enciam o brots
tendres
- 1 grapat de nous
pecanes
- 1 pera
conference gran
- 50 gr de bacon
- 2 cullerades
soperes de vinagre de poma
- 4 cullerades
soperes d’oli d’oliva
- 1 cullerada de
postres de mostassa de Dijon
- Sal i pebre al
gust
Passos a seguir:
Comencem preparant la
vinagreta. En un pot amb tapa fiquem l’oli, el vinagre, la mostassa i la sal i
el pebre, tapem i mesclem enèrgicament. Reservem.
Tallem el bacon a
trossets i en una paella sense gens d’oli i a foc mig el daurem. Mentre s’està
coent pelem la pera, li retirem el cor i la tallem a octaus. Un cop el bacon
estigui cuit el retirem de la paella i sense netejar-la i fem els trossos de
pera, un parell de minuts per cada costat. Reservem.
En un plat gran fiquem
una base d’enciam o brots tendres. Repartim per sobre les nous pecanes, el
bacon i les peres. Reguem l’amanida amb la vinagreta que hem preparat i servim.
És una proposta tan
senzilla com sorprenent. Si sou formatgers, us recomano afegir-hi també uns
trossets de formatge gorgonzola, queda espectacular!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada