19 de juny del 2015

Coca de cabell d'àngel

La setmana vinent entrem de ple a l'estiu, i com marca la tradició i amb dos dies de retard en celebrarem el solstici durant la nit de Sant Joan. En aquesta festivitat no hi pot faltar la música, el foc i la coca.

La tradicional d'aquesta festa és la coca de briox amb fruita, però també se'n fan de moltes altres menes. Fa un parell d'anys us vaig ensenyar la coca amb crema i pinyons i avui us proposo una versió molt senzilla feta amb pasta de full i cabell d'àngel.




Som-hi!

Ingredients (1 coca gran):
2 làmines de pasta de full rectangular
400-500 gr de cabell d'àngel  (al gust)
40 gr de pinyons
sucre
1 ou batut

Passos a seguir:
Agafem una làmina de pasta de full i la desenrotllem. La fiquem amb el mateix paper on va enrotllada a sobre de la safata gran del forn.
Repartim per sobre el cabell d'àngel deixant un marge d'aproximadament 1'5 cm a tot al voltant, per poder tancar-la. Estirem l'altra làmina de pasta de full i la col·loquem a mode de tapa a sobre de l'anterior. Pressionant amb una forquilla o bé pessigant amb els dits segellem tot el contorn.
Amb una forquilla punxem tota la superfície perquè no s'infli al fornejar-la, la pintem amb l'ou batut, l'empolvorem amb força sucre i hi repartim els pinyons.
La fornegem a 180º amb calor a dalt i baix durant uns 20 minuts o fins que vegem que comenci a agafar un to daurat.




La deixem refredar, i ja tenim un postre d'allò més deliciós per una nit ben especial. Podeu acompanyar-la amb una copa de cava ben fresqueta per brindar per l'estiu que comença!

13 comentaris:

  1. Es una torta fantástica, de las rapiditas como me gustan a mí!! Yo la suelo hacer con crema pastelera y también es la bomba!!!
    Besotes y buen fin de semana!!!

    ResponElimina
  2. Ostres, si a més el cabell d'àngel és cassolà, això ja és una coca de gran luxe. La meva favorita per sant joan és la coca de llardons però aquest any haurem de prescindir d'ella :o(
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  3. Les coques amb cabell d'àngel estàn per llepar-se el dits i a sobre aquest es cassolà, molt millor.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Que maravilla! Esta coca la tengo pendiente y espero que este año pueda hacerla para celebrar el santo de mi padre jejeee... Un besazo guapa

    ResponElimina
  5. M'encanta la teva proposta!!! Jo...aquest any.....de cireres!!!! I una de crema cremada!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Veus, ha m'ho havia semblat: una coca 10!!! I amb el cabell d'àngel fet a casa... de vici!! :)
    Bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  7. mmm... m'encanten les coques de pasta de full, siguin del què siguin... A casa, la de cabell d'àngel no pot faltar mai!

    ResponElimina
  8. Ja te vaig comentar lo molt que m´agrada el cabell d´angel i ficat dins fulls no et dic res. Això es una auténtica tentació per jo. Una abraçada

    ResponElimina
  9. M 'encanta la coca de cabell d'àngel!!!!.... és la meva preferida... uuhmmm...

    ...i per cert... recomano el llibre "L'estiu que comença" de la Sílvia Soler. De fet, m'han agradat tots els llibres que he llegit de la Sílvia Soler.

    Una abraçada, Eva!!

    ResponElimina
  10. El cabell d'àngel és un gran invent i amb pasta de full està boníssim! només de pensar-hi se'm fa la boca aigua...

    ResponElimina
  11. Ummm deliciosa¡¡¡ enhobuena por tu blog, me quedo como seguidora y te invito a visitar el mio, besos

    ResponElimina
  12. Eva,
    Que bona, amb el cabell d'àngel fet a casa...!
    Veig que ja fa uns dies que la vas publicar... En deuràs haver de fer una altra, oi? M'imagino que aquesta ja deu estar més que païda!
    Bona revetlla!

    ResponElimina