30 de desembre del 2015

Espaguetis d'alga espirulina amb salsa d'alvocat

Com veieu porto un mes de desembre molt relaxat i molt poc nadalenc... la recepta que us porto avui ens servirà per quan acabem els dinars copiosos de les festes i vulguem plats saludables i lleugers.

Jo he utilitzat pasta d'alga espirulina, que és un superaliment que ofereix proteïnes vegetals molt més digeribles que les animals així com tot un seguit de nutrients com vitamines, minerals, àcids grassos essencials, àcids nucleics i clorofil·la.






La salsa d'alvocat li dona una cremositat similar a la que obtindríem fent una salsa amb nata, però en la seva versió més saludable.

Ingredients (2 persones):
180 gr d'espaguetis d'alga espirulina
1 alvocat madur
12 fulles d'alfàbrega fresca
1 gra d'all
1 cullerada de suc de llimona
sal i pebre
oli d'oliva
tomàquets cirera
sèsam

Passos a seguir:
Bullim la pasta en abundant aigua amb sal seguint les instruccions del fabricant. L'escorrem i reservem.
Per fer la salsa fiquem a la picadora l'alvocat pelat, les fulles d'alfàbrega, l'all, el suc de llimona, sal i pebre al gust, i un bon raig d'oli d'oliva. Ho triturem bé fins a obtenir una textura cremosa, afegint més oli si ho veiem necessari.
Barregem la salsa amb la pasta i la servim decorada amb uns quants tomàquets cirera partits per la meitat i unes quantes llavors de sèsam.

** Aquesta salsa és boníssima recent feta, el dia següent ja ha perdut frescor i sabor, tot i que continua en perfecte estat.

Recepta extreta de: Damndelicious

16 comentaris:

  1. M'encanten, aquests espaguetis d'espirulina!! Ara recordo que encara en tinc un paquet a l'armari. A veure si m'animo a preparar-los així!! Bon any nou!

    ResponElimina
  2. Un plat ben saludable! A mi m'agrada molt la pasta d'algues perquè a més de sana té molt poques calories ;) I amb la salseta que hi has fet... boníssims!
    Molt bon any nou guapa!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Un plat ben saludable! A mi m'agrada molt la pasta d'algues perquè a més de sana té molt poques calories ;) I amb la salseta que hi has fet... boníssims!
    Molt bon any nou guapa!!
    Petons

    ResponElimina
  4. No els he provat mai. On els puc trobar aquests espaguetis? Ens anirem apuntant les receptes saludables que hauré de fer mooooolta bondat l'any vinent! Bona entrada d'any! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, aquests espaguetis els pots trobar en herbolaris i botigues bio, ja em diràs si t'animes a provar-los!! un petó!

      Elimina
  5. Haig de provar l'espirulina ja!!!! I amb aquesta recepta teva segur que són èxit total!!! Ja veig que haig de fer excursió a botiga bio que hi ha prop de casa! Petonarros i Bon Any!!!

    ResponElimina
  6. Quina recepta més original! No conec l'alga espirulina...ja investigaré!
    Bona entrada d'any!! Clara

    ResponElimina
  7. Els he vist alguna vegada pero se que no els venen a tot arreu, tot i que tampoc els he probat, en tinc moltes ganes!!
    Aquesta salsa la faig molt sovint en una varietat molt similar,m'encanta la cremositat del alvocat i tot lo sa que és!
    Molt bon any maques, un petó!!

    ResponElimina
  8. Què bons!! He de veure on en puc trobar, d'aquests espaguetis. Suposo que en qualsevol botiga de productes bio. I la salsa és brutal per a mí, que m'encanta l'alvocat i l'alfàbrega. Bon inici d'any, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chus, els trobaràs en herbolaris i botigues bio, ja em diràs si t'animes a provar-los!! un petó i molt bon any!

      Elimina
  9. No he tastat mai una pasta feta d'algues! La teva proposta em sembla molt interessant.
    Petons i...Bon any!
    Olga

    ResponElimina
  10. MMmm quina pinta! m'han vingut unes ganes de provar la recepta terribles...però no sé onj aconseguir la pasta d'algues on la compres tu¿ ? moltes gràcies.Una abraçada...Desitjo que els reis et vinguin ben carregats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mabel, jo la compro en una herboristeria i també la trobaràs en botigues amb productes bio. A veure si t'animes a provar-la! Bon any i bons reis!

      Elimina
  11. Hola Eva, bon any! Jo tb he estat desconnectada! M.encanta la pasta amb alga espirulina,te un gust especial provaré la salsa amb alvocat.petons

    ResponElimina
  12. Que rica tiene que estar, la pasta de algas la he probado en alguna ocasion y me encanta. Mil besicos cioelo

    ResponElimina
  13. No se había ocurrido hacer una salsa para pasta de aguacate, te copio la idea!

    Saludos!

    ResponElimina