9 d’abril del 2017

Amanida de cuscús integral d'espelta

Ara que sembla que la primavera s'ha instal·lat definitivament comencen a venir de gust cosetes més fresques, així que avui us proposo una amanida força completa, feta amb una base de cuscús i acompanyada de verdura, fruita i fruits secs.






La podeu servir com a plat principal, com a acompanyament, en un sopar de pica-pica o ficar-la al tàper de la feina. També podeu variar els ingredients posant-hi els que més us agradin o els que tingueu per casa, però a nosaltres aquesta combinació ens encanta.

Ingredients (2 persones):
100 gr de cuscús integral d'espelta
aigua
1 tomàquet cor de bou gran
1 alvocat mitjà
1 pastanaga
1 grapat de panses
1 grapat de pinyons
oli d'oliva, sal, pebre
el suc de mitja llimona

Passos a seguir:
Per a coure el cuscús agafarem la mateixa mesura en volum d'aigua que de cuscús. Escalfarem l'aigua amb un polsim de sal fins a punt d'ebullició, apagarem el foc, tirarem el cuscús i deixarem reposar tapat perquè s'hidrati durant uns 8-10 minuts.

Mentrestant pelem la pastanaga i la tallem a daus petits. Netegem el tomàquet i el trossegem. Fem el mateix amb l'alvocat. Ho fiquem tot en un bol juntament amb les panses i els pinyons daurats en una paella sense oli, el just perquè agafin una mica de color.

Amb una forquilla remenem el cuscús i desfem els grumolls. Quan estigui ben solt l'afegim al bol on tenim la resta d'ingredients i reguem amb el suc de llimona, i l'oli, sal i pebre al gust.

Podeu menjar-la a temperatura ambient o freda, nosaltres preferim deixar-la a la nevera durant almenys 1 hora i tenir-la ben fresqueta!

8 comentaris:

  1. Si que ve de gust si..i més amb aquesta pinta!!

    ResponElimina
  2. Aquesta combinació és fantàstica! A casa ens agrada tot l'any i amb pinyons encara molt millor!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. El cus-cus és una assignatura pendent a casa, però d'aquest any no passa que m'estreno cuinat-la, i aquesta recepta trobo que seria ideal per començar a practicar amb aquest ingredient. Petonets!!

    ResponElimina
  4. Tiene muy buena pinta, seguro que está muy bueno, aún no he probado el cuscus.
    Besoss

    ResponElimina
  5. m'encanten aquestes amanides completes! aquesta teva té de tot i de sabors bonissims!! me l'apunto! petons

    ResponElimina
  6. M'acabes de descubrir el cuscús d'espelta, no en tenia ni idea i és que el cuscús m'agrada molt però el normal no em senta gaire bé. El buscaré i provaré aquesta recepta que per les calors venideres em sembla un plat ideal.

    ResponElimina
  7. Sóc una fan del cuscús però no sabia que n'hi havia de diferents tipus... m'hi hauré de fixar!! :) Aquesta amanida té una pinta que de veritat: ara mateix me la menjava sense respirar! Que bona i ben sana!
    Petons reina!

    ResponElimina
  8. Doncs és la primera vegada que sento a parlar del cus cus integral d'espelta així que hauré de mirar si en trobo per poder-lo tastar! Bona recepta i com dius ideal per al tupper. Una abraçada

    ResponElimina