28 de gener del 2019

Espinacs a la catalana

Aquestes setmanes estic cuinant ben poc per falta de temps, però la proposta d'avui es fa tant ràpid i està tan bona que no volia deixar de compartir-la si algú va tan de bòlit com jo últimament.

La versió tradicional dels espinacs a la catalana porta pinyons i panses, però és una recepta que podeu tunejar com més us agradi, afegint-hi dauets de pernil o trossets de bacon, cobrint-ho amb formatge i gratinant-ho, etc.





Ingredients (2 racions):

300 gr d'espinacs frescos
2 grans d'all
un grapat de panses
un grapat de pinyons
oli d'oliva
sal i pebre negre

Passos a seguir:

En una paella sense oli torrem els pinyons, remenant-los contínuament perquè no es cremin. Els retirem quan comencin a agafar color.

A la mateixa paella hi fiquem un parell de cullerades d'oli i hi daurem els alls laminats durant uns minuts, a foc mig-baix. Incorporem els espinacs i tapem la paella per facilitar que perdin volum. De tant en tant remenem una mica. Veurem que en pocs minuts s'han quedat en pràcticament res, afegim la sal i el pebre negre mòlt al gust. A mi no m'agrada coure'ls massa, així que tot just han perdut el volum afegeixo les panes i els pinyons, mesclo bé i apago el foc.

Ja tenim un primer plat o acompanyament en 10 minuts!

2 comentaris:

  1. Un luxe poder gaudir d'espinacas així preparades, i amb uns dauets de pernil, sopar ben bo!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. A mi m'encanten els espinacs a la catalana i amb una mica de formatge de cabra gratinat estan de vici. Una abraçada

    ResponElimina