10 d’abril del 2020

Pa amb espinacs

Avui volia fer el pa de motlle integral que faig tot sovint, però aquesta setmana al fer la compra ens ha estat impossible trobar farina integral. Aprofitant que a la caixa de fruita i verdura Imperfectus teníem espinacs he provat una recepta nova que d'entrada és molt vistosa!




Ingredients:

Oli d’oliva per greixar el motlle.
180 gr d’aigua
5 gr de llevar sec de panaderia o 15 gr de llevat fresc
70 gr de fulles d’espinacs frescos
370 gr de farina de força
1 c/c de sal
20 gr de pipes de carabassa

Passos a seguir (tradicional):

Dissolem el llevat amb l'aigua tèbia. Ho fiquem al vas de la batedora junts amb els espinacs i ho triturem. Ho fiquen en un bol, hi afegim la farina i la sal i ho integrem. Ho passem a sobre el mostrador i ho pastem una mica, hi afegim la meitat de les pipes, i seguim fins que tinguem una massa ben integrada i llisa.

Li donem forma de bola, l’aplanem lleugerament i fem un parell del plecs sobre si mateixa per aconseguir una forma de cilindre. El fiquem dins del motlle greixat amb oli, el tapem i el deixem llevar fins que doble el seu volum, aproximadament 1’5-2h.

Passat aquest temps, pinzellem la superfície amb oli i repartim per sobre la resta de pipes. Fornegem a 180º durant 35 minuts i un cop fora del forn deixem refredar sobre una reixeta.

Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas l’aigua, el llevat, els espinacs, la farina, la sal i la meitat de les pipes. Programem 15 seg / vel 6, i tot seguit pastem 2 min 30 seg / vel espiga.

Ho passem a sobre el mostrador, li donem forma de bola, l’aplanem lleugerament i fem un parell del plecs sobre si mateixa per aconseguir una forma de cilindre. El fiquem dins del motlle greixat amb oli, el tapem i el deixem llevar fins que doble el seu volum, aproximadament 1’5-2h.

Passat aquest temps, pinzellem la superfície amb oli i repartim per sobre la resta de pipes. Fornegem a 180º durant 35 minuts i un cop fora del forn deixem refredar sobre una reixeta.


** Recepta adaptada de: Cookidoo





1 comentari:

  1. Aquesta idea de pà m'encanta!! A veure si puc trobar espinacs perque noia la compra aquests dies es un poema.
    Cuida't molt!
    Palmira

    ResponElimina