19 de desembre de 2020

Pasta de full amb bolets i bacon

Sempre tenim pasta de full al congelador perquè és ideal per preparar receptes ràpides i resultones, aquesta va ser veure-la a la revista Thmx i preparar-la, lleugerament adaptada. Ideal per tallar-la a trossos i servir-la com aperitiu.



Ingredients:

  • 50 gr de formatge ratllat
  • 1 ceba 
  • 3 grans d'all
  • 2 c/s d'oli d'oliva
  • 400 gr de bolets frescos, he ficat:
    • 250 gr de xampinyons
    • 150 gr de shitake
  • 100 gr de bacon a daus
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 1/2 c/c d'herbes provençals seques
  • 1 làmina de pasta de full
c/s: cullerada sopera

Passos a seguir (tradicional):

Tallem la ceba i els alls a trossos petits, i els sofregim en una paella amb les dues cullerades d'oli d'oliva. Quan la ceba estigui transparent afegim els bolets laminats, el bacon, la sal, el pebre i les herbes provençals, i seguim coent fins que els bolets redueixin i estiguin ben cuits. 

Afegim el formatge, ho removem i ho deixem temperar durant uns 15 minuts. 
Mentrestant escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix. 

Desenrotllem la làmina de pasta de full, punxem tota la part central amb una forquilla i repartim la mescla per tota la superfície deixant dos dits a tots els laterals. Aquesta massa sobrera la pleguem cap dins.

Fornegem durant 20-25 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada. Ho servim tallat a porcions i lleugerament calent.


Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas la ceba a quarts, els alls i l'oli. Trossegem 4 seg / vel 4 i sofregim 4 min / Varoma / vel. cullera. Afegim els bolets laminats, el bacon, la sal, el pebre i les herbes provençals, i sense posar el cubilet programem 10 min / Varoma / gir esquerra / vel. cullera.

Afegim el formatge, ho removem i ho deixem temperar durant uns 15 minuts. 
Mentrestant escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix. 

Desenrotllem la làmina de pasta de full, punxem tota la part central amb una forquilla i repartim la mescla per tota la superfície deixant dos dits a tots els laterals. Aquesta massa sobrera la pleguem cap dins.

Fornegem durant 20-25 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada. Ho servim tallat a porcions i lleugerament calent.


**Recepta extreta de: Revista Thermomix n. 146 (desembre 2020)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada