27 d’octubre del 2021

Galetes aranya de Halloween

M'agrada celebrar les festes tradicionals de casa nostra, sobretot la part gastronòmica, però tampoc renego de propostes foranes que ens arriben i que trobo divertides i enriquidores a la vegada. 

Així que a part dels panellets aquest any també hem fet galetes de Halloween, no em digueu que no dona joc aquesta celebració tan terrorífica!




Ingredients (20 unitats):

  • 125 gr de mantega sense sal, freda
  • 250 gr de farina
  • 1 polsim de sal
  • 70 gr de sucre
  • 1 ou L
  • 20 bombons de xocolata (de forma arrodonida)
  • 40 ulls de sucre

Per decorar: 50 gr de xocolata 90%

Passos a seguir:

Tallem la mantega a trossos petits i la mesclem amb la resta d'ingredients, menys els bombons i els ulls, a mà, amb unes baretes elèctriques o amb un processador d'aliments. Hem d'aconseguir una massa suau i homogènia, que embolicarem amb film i deixarem a la nevera durant 30 minuts.

Mentrestant folrem dues safates amb paper de forn i escalfem el forn a 180 graus. 

Passats els 30 minuts agafem la massa i la dividim en 20 porcions. Els donem forma de bola i les fiquem a les safates, separades. Amb la mà les aplanem una mica i amb el dit fem un petit forat a la part superior, on després de fornejar ficarem el bombó.

Fornegem durant 10 minuts, retirem les safates del forn i repassem el forat apretant suaument. Tornem a fornejar 10 minuts més. Un cop fora del forn deixem refredar uns 5 minuts i posem el bombó a cada forat.

Finalment desfem els 50 gr de xocolata i els fiquem en una màniga pastissera amb una broqueta ben fina. Enganxem els ulls amb una mica de xocolata i dibuixem les potes a les aranyes, 3 a cada costat. 


** Recepta extreta de: Directo al Paladar


1 comentari:

  1. Els panellets i aquestes galetes tan cuquis poden conviure de manera perfecta a qualsevol revetlla de tots sants ;o)
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina