27 d’octubre del 2021

Panellets {de pinyons, ametlla i codonyat}

Al blog teniu un parell de receptes de panellets (aquests sense sucre) però avui m'he animat a actualitzar-la a com l'he fet els últims cops: menys varietat de panellets però d'aposta segura.

Pinyons, ametlla i codonyat són les versions que més ens agraden (especialment els últims!), i les acompanyem cada any amb uns quants cocos amb xocolata o cocos amb crema pastissera. Aquest any encara no he decidit per quins dels dos decantar-me ;-)




Ingredients (50-60 unitats):

Pel massapà:

  • 500 gr de farina d'ametlla
  • 250 gr de sucre
  • 2 ous grans

Per l'acabat:

  • pinyons
  • ametlles crues senceres
  • sucre
  • codonyat
  • ou batut

Passos a seguir:

Unes hores abans o fins i tot la nit abans de fer els panellets preparem el massapà. Només ens cal mesclar els tres ingredients i treballar-los una mica, no massa. Fiquem la massa en un bol, el tapem i el reservem a la nevera. Un parell d'hores abans d'utilitzar-la la traiem perquè agafi temperatura.

Dividim la massa en 3 parts, no cal que siguin iguals, depenent de la quantitat que vulgueu fer-ne de cada.

Pels panellets de pinyons:

Agafem una bola de massa i en fem un xurro amb les mans. La tallem a trossets d'uns 2 cm i amb cada trosset en fem una boleta, la passem per ou batut (hi ha qui ho fa només amb rovell) i l'arrebossem amb pinyons.

Fiquem els panellets en una safata folrada amb paper de forn i els pintem amb ou batut.

Pels panellets d'ametlla:

Fem el mateix que en el cas anterior, però quan tinguem la boleta l'arrebossem amb sucre, l'aixafem una mica i li fiquem a sobre una ametlla sencera. 

Pels panellets de codonyat:

Agafem el massapà i l'estenem amb les mans de tal manera que poguem ficar una tira de codonyat al centre i tapar amb els laterals. Es tracta de fer un xurro farcit de codonyat, i tallar-lo a trossets d'entre 1 i 2 centímetres. També el podem arrebossar amb una mica de sucre abans de tallar-lo.

Un cop preparada la safata o safates només falta fornejar.

El forn cal que estigui ben calent, a 220º, amb calor a dalt i baix i ventilador. Els panellets no s'han de coure gaire ja que quedarien durs, jo els he tingut uns 6-7 minuts ficant la safata a la part baixa del forn, però com que cada forn és un món no els perdeu de vista perquè no se us cremin.

Bona Castanyada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada