29 d’abril de 2013

Carrot cake (pastís de pastanaga)

Com l'Eva ja va comentar fa un parell d'entrades, pel grup de lectura Cuinant entre llibres: Jane Austen i la cuina britànica, vaig cuinar un pastís de pastanaga. 

Tot i que en un principi un pastís que porti pastanaga ens pot semblar estrany, el Carrot Cake és un dels pastissos més típics del Regne Unit. La seva popularitat es remonta a l’edat mitjana, quan disposar de sucre era un luxe i la gent utilitzava la pastanaga per endolcir els pastissos. L'esclat definitiu d’aquest pastís, però, va tenir lloc durant la II Guerra Mundial, ja que estaven racionats pràcticament tots els productes alimentaris, però no la pastanaga.

Espero que el proveu de fer, segur que us agradarà!! :)


Ingredients (8-10 racions aprox.):

Per a la massa:
2 ous
150 ml. d'oli de gira-sol 
150 grs. de sucre morè 
200 grs. de pastanaga 
200 grs. de farina de força 
1 i 1/2 culleradeta de bicarbonat 
3 culleradates de canyella mòlta 
50 grs. de nous 
100 grs. de panses 
Ratlladura d'una taronja 
Un pessic de nou moscada

Per a la cobertura: 
100 grs. de formatge d'untar (Philadelphia) 
50 grs. de mantega 
50 grs. de sucre llustre

Passos a seguir:

Per començar, pre-escalfem el forn a 175º.

Ratllem les pastanagues i les reservem. A continuació, batem uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.

Després, tamissem la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, les panses i les nous picades. Ho barregem bé i ho aboquem en un motlle prèviament greixat.

Fornegem durant 5 minuts, passats els quals baixem la temperatura a 160º i el deixem entre 35-45 minuts més. Jo vaig necessitar uns 45 minuts ben bons però segons el forn que tingueu. Per saber si està cuit, clavarem una agulla al centre del pastís i si surt neta és que ja està.

Per útlim, per fer la cobertura, barregem els 3 ingredients que la formen i cobrim el pastís quan estigui fred del tot. Jo el vaig tallar i el vaig posar de farcit.


Qui és el primer que s'anima a fer-lo???

Ho han fet...

Judith

13 comentaris:

  1. T'ha quedat molt bo, Montse! L'altre dia també en vaig fer. Ja el publicaré aviat. Això de la philadelpia amb el sucre ho trobo un bon farciment!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina! La veritat es que no coneixia el pastís i m'ha sorprès moltíssim :) Estaré al cas per quan el publiquis tu :) Petonets

      Elimina
  2. Aquest pastís puja al rànquing dels meus TOP 10! el vaig trobar espectacular!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai!! jaja Top 10 eh! un dia m'hauràs de dir aquesta llista ;P

      Elimina
    2. No és que la tingui clara però... hi hauria un cheese cake, algun pastís de poma, algun flam... i el carrot cake! hi aniré rumiant XD

      Elimina
  3. Encara no l'he fet mai, però l'haurem de provar de fer!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, proveu-lo de fer!! Segur que us agradarà :) Ja ens direu què tal!

      Elimina
  4. Jo el vaig provar fa temps i la veritat és que em va sorprendre el resultat ^^ No sé pq, no m'esperava un sabor tan bo :)
    Ara m'han entrat ganes de tornar-lo a menjar ^^ Amb la crema de formatge tenia un gust immillorable :D

    Petonets :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si!! a mi també m'ha agradat moltíssim i la crema de formatge li dóna un toc... mmmm ;P
      Segur que el repetiré!! :)

      Una abraçada!

      Elimina
  5. Aquest Carrot cake (pastís de pastanaga) Montse i Eva us ha quedat fantàstic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ramon! És molt bo aquest pastís, no m'esperava que ho fos tant!! :)

      Elimina
  6. Que bo aquest pastís!!! M'encanta el farciment de philadelphia, si es que jo tot el que sigui formatge...
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu!! M'encanta el formatge haha ;P
      Una abraçada

      Elimina