9 de maig de 2013

Remolins de vellut vermell en cupcake

Després de llegir el títol d'aquest post us pensareu que m'he tornat boja... doncs no!! més aviat és que no sabia quin títol donar-li i per tant he mantingut el de la recepta original del llibre Salvada por los pasteles de Marian Keyes.

Aquests cupcakes tenen com a base el famós red velvet (vellut vermell) i a sobre porten una capa de formatge cremós en forma de remolí, d'aquí el nom.



Som-hi!

Ingredients (12 cupcakes aprox.)

Per al bescuit:
110 gr de mantega
170 gr de sucre
1 culleradeta de cafè d'extracte de vainilla
40 gr de cacau en pols
un pessic de sal
colorant alimentari vermell (no és imprescindible)
1 culleradeta de cafè de vinagre de vi
2 ous
160 gr de farina
1/3 de sobre de llevadura en pols

Per la capa de formatge cremós:
200 gr de formatge d'untar
1 ou
40 gr de sucre
1/2 culleradeta de cafè d'extracte de vainilla

Coloquem en una safata de cupcakes els 12 motlles de paper i preescalfem el forn a 170º.
Comencem amb la capa superior, només cal que batem el formatge, l'ou, el sucre i l'extracte de vainilla i reservem.
Per al bescuit red velvet començarem desfent la mantega, ficant-la en un bol amb el sucre i batent-ho tot. A continuació, i amb aquest ordre, hi afegirem l'extracte de vainilla, el cacau en pols, la sal, el colorant alimentari i el vinagre, removent bé entre un ingredient i el següent.
En un recipient apart, batrem els ous i després els afegirem a la mescla anterior. Tot seguit tamissem la farina i la incorporarem lentament.
Ja arriba el moment d'omplir els motlles. Els omplirem amb la massa de bescuit, però n'hem de reservar aproximadament 1/5 part. Coloquem a sobre una cullerada de la mescla de formatge i després acabem cobrint-ho amb la massa de bescuit que hem reservat.
L'últim pas previ al forn és formar el remolí, només cal que agafem un escuradents o una agulla de caragols (per exemple), l'enfonsem fins al fons i removem fins que aconseguim una combinació de les dues masses.
Finalment fornegem entre 17 i 20 minuts i els deixem refredar completament a sobre d'una reixeta.




El resultat és un cupcake molt i molt cremós amb un lleuger gust a la crema de formatge. Boníssims!!

14 comentaris:

  1. Un nom molt original, al igual que el resultat d'aquests cupcakes!! Són ben macos i tenen molt bona pinta!! :P

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina, si, baixen molt bé perquè són força cremosos ;-)

      Elimina
  2. que bons! jo també tinc aquest llibre i és genial, he fet alguna de les receptes i m'han agradat força, a part la Marian és genial escrivint.

    una abraçada :D
    My CuteCakes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii, el llibre m'encanta!!! a més està escrit amb força gràcia, tal com és ella vaja ;) Un petó!

      Elimina
  3. Aquests cupcakes tenen una pinta fantàstica han de ser boníssims.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ramon pel comentari, no devien estar malament perquè van durar un suspir!

      Elimina
  4. Respostes
    1. De veritat que si!! un petó i bon cap de setmana!

      Elimina
  5. Hola Eva, una receta diferente que para los enamorados de la cocina (aunque no buenos en ella) puede resultar muy util. Muchas gracias y que tengas un buen fin de semana

    Saludos desde felicidadenlavida
    Un abrazo grande;
    Francisco M.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Francisco por tu comentario, lo de ser bueno en la cocina... también es cuestión de ganas y paciencia eh!! Buen fin de semana también, un beso!

      Elimina
  6. Quina delícia Eva, formatge i xocolata posat en un dels postres que més m'agraden!!!mmmmm que en tingués un ara i aquí.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com tu dius, la parella xocolata/formatge no necessita presentació!!!!

      Elimina
  7. Quina pinta que tenen, deuen ser súper bons Ummmm
    Petons

    ResponElimina