Últimament m'he aficionat força a la cuina vegetariana gràcies a un llibre que em va regalar el Joan i d'on m'agraden gairebé totes les receptes, així que aquesta no serà pas la última ;-)
Ingredients (4 racions):
16 canelons secs (jo he utilitzat 32 macarrons gegants, podeu utilitzar qualsevol pasta que pugui farcir-se)
500 gr de carabassa
250 gr de mató
1 dent d'all
1 polsim de nou moscada
25 gr de formatge parmesà
sal, pebre i oli
per la salsa de tomàquet:
500 gr de tomàquets madurs tallats a daus
1 dent d'all a trossets
75 gr d'olives negres trossejades
2 cullerades de tàperes
2 cullerades d'oli d'oliva
Comencem coient al vapor la carabassa pelada i tallada a trossets. Jo ho he fet amb l'estoig Lekué, ja que és ràpid i net, amb 5 minuts al microones ho he tingut enllestit.
Un cop s'hagi refredat la carabassa la barregem amb el mató esmicolat, l'all trossejat, la nou moscada i hi tirem sal i pebre al gust.
Coiem la pasta en una olla amb força aigua fins que estigui al dente. L'escorrem i passem a farcir-la amb la mescla anterior. Coloquem els canelons al recipient/s que utilitzarem per fornejar. Jo vaig fer 3 cassoletes de fang i un tupper de vidre per endur-me el dinar a la feina.
Barregem tots els ingredients de la salsa en un bol i fiquem aquesta preparació a sobre dels canelons. Ho empolvorem amb el parmesà i ho fiquem al forn tapat amb paper d'alumini, a 200º durant 20 minuts. Retirem el paper d'alumini i gratinem durant 10 minuts més, fins que quedi ben daurat.
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Pickford, Louise. 200 recetas vegetarianas. Barcelona: Blume, 2012.
segur què estaven boníssims!! s'hauran de provar de fer.
ResponEliminaBon i diferents! si els feu ja direu que us han semblat, un petó a les dues!
EliminaFantàstica recepta!! Segur que són boníssims aquests canelons i com molt bé has dit, saníssims!! Què més es pot demanar? Me l'anoto!!
ResponEliminaUna abraçada!
Ha ha no es pot demanar més! A veure si t'animes a fer-los! un petó!
EliminaEva jo també els provaré doncs fan una pinta!!! Ummmmm :)
ResponEliminaClar que si! fes-los i ja veuràs com penses igual que jo! Un petó!
EliminaQuina canalons tan genials! m'encanten. petons
ResponEliminaGràcies Roser, m'alegro que t'agradin! Un petó!
EliminaQuins canelons més originals. I molt ben acabats, tan torradets! Apuntada la recepta!
ResponEliminaT'he de dir que no sóc fan dels canelons tradicionals, així que aquests em van cridar molt l'atenció i realment m'han encantat!! Un petó!
EliminaM'encanta aquesta recepta, no sé si m'atreviré a fer-la però ara mateix li faria un mos perquè amb la pinta que fan i la gana que tinc...!!!
ResponEliminaSi et vas atrevir amb les croquetes aquesta no té cap secret per tu!! venga va, anima't!!!!!!
EliminaFan súper bona pinta aquest canalons!!!!!! Han d'estar boníssims!!
ResponEliminaNo em sorprendria que estiguessin millor que els de carn ;)
Ha ha Montse, aquests canelons estan dissenyats pels teus gustos! Així que ja saps, has de fer-los!!
EliminaHola noies!! gracies per visitar el meu blog.. efectivament com dieu gairebé veïnes.. teniu un blog fantàstic amb un diseny molt divertit i agradable. Aquests canelons i el seu farcit m´encanten.. us seguiré!!! Petons,
ResponEliminaHola Joaquina!! gràcies a tu tb per visitar-nos ;-)
EliminaEl teu blog també ens ha agradat molt així que t'anirem seguint!!
Uns supercanelons!!! Me'ls emporto
ResponEliminaDoncs gràcies per endur-te'ls, veuràs com t'agraden!
EliminaDiferents i segur que boníssims!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ho són, bé, almenys a mi em van encantar!!
EliminaOstres, què originals! Mai he tastat el mató en un plat salat! Ho hauré de provar! :D
ResponEliminaPetonets :)
M'encnaten els canelons de carbassa però mai els he fet amb mató. Tenen una pinta deliciosa!!!
ResponEliminaLaia i Montse, que em despisto!! proveu-los, us agradaran! i veureu com el mató és genial també per a receptes salades ;-)
ResponEliminaBon cap de setmana!
Genial aquesta recepta!!!
ResponEliminaM'agrada molt!!
Em quedaré per el teu blog ,el trobo molt interessant!!
Un petó
Gràcies Pilar! Benvinguda! un petó!
EliminaOh, quins canelons més suaus! La carabassa amb el mató i els condiments que hi poses ha de quedar molt melós. I la salsa de tomata té tots els ingredients que m'agraden. L'únic que jo canviaria és el parmesà per emmental, que no em sembla tan fort per gratinar - és que no puc sofrir el formatge, i l'emmental és més suau. Petons!
ResponEliminaDoncs canvia el parmesà i prova'ls! estaven molt bons!
EliminaMira, els canelons tradicionals no m'agraden, però si són vegetals sí!!!! gràcies per aquesta segona recepta! :)
ResponEliminaQuina bona proposta! carabassa i mató!! mira que cuine amb carabassa però sempre en receptes dolces i aquestos pinten molt bé! Marta
ResponElimina