23 de setembre del 2013

Corona de pernil i formatge

No sabia quina recepta escollir per aquesta entrada entre algunes que tinc pendents de publicar, així que vaig agafar-ne un parell i vaig comentar a facebook quina feia més gràcia. Ha guanyat la salada gairebé per unanimitat, així que tal com vaig prometre, aquí la teniu!

Aquesta recepta vaig veure-la fa molt temps en un vídeo de l'Isasaweis i va ser veure'l i fer-la. Encara que llegint l'explicació us pugui semblar una mica complicat, mireu el vídeo que us deixo al final i veureu que està xupat! A veure què us sembla.




Ingredients:
400 gr de farina
150 ml de llet
3 rovells d'ou
50 gr de mantega
1 sobre de llevadura seca de panaderia (ull! no es la Royal!)
1 cullerada (postre) de sal
llesques de formatge (algun que sigui gustós)
llesques de pernil o pavo (jo he utilitzat pavo brasejat)

Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la mantega desfeta, els tres rovells, la llet tèbia, 1 cullerada de sal, la farina i el sobre de llevat. Comencem a remenar amb una cullera de fusta fins que la massa vagi agafant cos i poguem treballar-la amb les mans. L'hem de treballar fins que hagi absorvit tota la farina i no s'empegui a les parets del bol. Un cop llesta la massa, la tapem amb un drap i la deixem llevar durant una hora i mitja.

Passat aquest temps i amb l'ajuda d'un corró, estenem la massa sobre un paper de forn donant-li forma rectangular, la cobrim amb les llesques de formatge i pavo i l'enrotllem per la part més ampla. Un cop fet li donem forma de corona i enganxem les puntes mullant-les amb una mica d'aigua.

Amb un ganivet ben afilat fem uns talls cada 3 centímetres sense arribar al centre , i agafem cada una d'aquestes porcions i la girem com si volguéssim ficar-la plana (en aquest moment és molt interessant mirar el vídeo XD). Deixem llevar una hora i mitja més, la pintem amb ou batut (jo no ho he fet perquè no me'n quedava ni un, la diferència és que no queda brillant) i fiquem al forn preescalfat a 180º entre 20 i 30 minuts, segons el forn. Jo amb 20 minuts ja la tenia ben cuita i sortia una oloreta del forn boníssima!!!




Aquesta corona està boníssima recent feta, tèbia, ja que queda el formatge fos. La textura de la massa és com de pa, però força suau. Algú s'anima a provar-la? Aquí us deixo el vídeo de la recepta original perquè vegueu lo fàcil que és fer-la.




L'han fet...


Sara S.

48 comentaris:

  1. me encnata!!! la hice una vez y en casa nos encantó, la tenía olvidada y creo que esta semana va a avolver a caer...te quedo estupenda! un beso

    ResponElimina
  2. ja saps que no sóc fan d'aquestes coses (ingredients d'origen animal, ingredients amb gluten...) però he d'admetre que t'ha quedat de conya!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, pots canviar el farcit i ficar-hi, per exemple, espinacs, panses i pinyons. Això ja t'agrada més oi? un petó!

      Elimina
  3. M'agrada molt la presentació d'aquest plat, un mega-bikini per ocasions especials! Com va anar el casament de la Montse? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, el casament moooolt bé!!!! ens ho vam passar de conya i la Montse estava guapíssima i molt contenta!! un petó!

      Elimina
  4. nomes de veure-la ja se'm fa la boca aigua! petons

    ResponElimina
  5. Eva, m'agrada molt com t'ha queda't aquesta corona, de seguida que pugui la faig.
    Un petó.

    ResponElimina
  6. M'encanta com t'ha quedat. I tens tota la raó no és gens complicada de montar! :)
    petons

    ResponElimina
  7. Ostres realment axiò ha de ser una delícia!!!!

    Petons

    ResponElimina
  8. Hola, muy rico te ha quedado, me quedo por aquí para ver estas delicias.
    Un saludo
    Quien se pica, ajos come

    ResponElimina
  9. M'agraden molt les coques salades! Aquesta es veu molt bona i té una presentació molt maca! Petonets!

    ResponElimina
  10. uoooooooo, aquesta corona ha de ser un vici! no sóc massa fan de les masses, però t'aseguro que m'apunto la recepta a pendents!!! petonets

    ResponElimina
  11. Buf quina pintassa fa aquesta corona, de menjar i no parar!
    Ha quedat ideal Eva!

    Petons!

    ResponElimina
  12. Una recepta molt vistosa, Eva!!! La meva seria sense pernil, però el que compta és la idea. Jo de la Isasaweis el que faig alguna vegada, és la recepta de les seves palmeres de pasta de full, molt senzilla i també molt resultona. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè, igual que li he dit a la Marta, aquesta corona farcida d'espinacs, panses i pinyons ha de quedar boníssima! jo la tinc pendent de provar ;). Un petó!

      Elimina
  13. Qué bonita te ha quedado y que buena tiene que estar. Me gusta mucho la idea, ¿por qué podríamos cambiar el jamón? Unos tomates secos quizás, aceitunas, salmón ahumado mmmm se me están ocurriendo muchas posibilidades para versionarlo :) Un besito!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podríamos canviar el jamón por unos tomates secos como dices o también por unas espinacas. Tiene que quedar bien rico! Un beso!

      Elimina
  14. Ostras! Jo també la vaig veure a la isasaweis i el vaig fer, però va ser abans de tenir el bloc i no tinc ni la foto. I no l'he tornat a fer més....ara m'entren ganes de tornar a fer-lo jejjej petons

    ResponElimina
  15. Que bo ha de ser, Eva!! Jo no havia vist aquesta recepta, però de ben segur la faré...i com tu dius, acabada de fer i tèbia ha de ser mmmm jeje. Petons

    ResponElimina
  16. Jo m'animo a provar-la!! la recepta queda apuntada ;-)

    ResponElimina
  17. Qué cena más rica con esta corona! Yo también soy una bibliotecaria apasionada de la cocina y la lectura, aunque reconozco que últimamente estoy más entre fogones que entre libros. Me quedo de seguidora y me llevo un trocito de corona a:

    http://unangelenmicocina.blogspot.com.es/

    Besos.

    ResponElimina
  18. quina cosa més bona!!! llàstima que l'acabo de veure i per avui no tinc temps, però caurà, segur que caurà.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Ha d'estar molt bona, a més original. M'ho apunto segur que la faré.
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Que buena!!! me gusta mucho como te ha quedado , para una cena es genial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  21. Queda molt xula! i segur que boníssima! mira que combinenbé el pernil i el formatge, eh?

    ResponElimina
  22. Impressionant! Em miraré detingudament el vídeo, és una recepta que m'agradaria fer! Gràcies!

    ResponElimina
  23. ha quedat fantàstica i ha de ser molt bona i a més ideal per portar o per apats informals. Tot un encert!!!!
    Petons!

    ResponElimina
  24. Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris!!!!

    ResponElimina
  25. Quedó fabulosa, vaya delicia!!! Apetecible cien por cien, qué buena!!!

    ResponElimina
  26. Tiene una pinta deliciosa, con tu permiso me llevo un trozo.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  27. Eva cielo una corona para una comida de Reyes te ha quedado de cine, es laboriosa pero merece la pena cien por cien, su resultado. Mil besicos amiga

    ResponElimina
  28. una bonica presentaciò i una recepta bonissima

    ResponElimina
  29. Que buena pinta que tiene, se ve ideal, me encanta como te ha quedado, deliciosa!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  30. Hola! Crec que t'he descobert a través d'Instagram... pot ser? ;)
    Aquesta corona la tinc pendent des de fa molt temps, queda tan vistosa... i ha de ser boníssima, a tu t'ha quedat perfecta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma! doncs no sé per on m'has conegut, Instagram, algun comentari que t'he anat deixant... facebook... però la qüestió és que aquí estàs. Benvinguda!!

      Elimina
  31. Hola Eva, no haia vist la entrada!! La recepta de la.corona la tinc en pndents desde fa temps!!! T'ha quedat més que be!!! El tall on es veu per dins es espectacular!! Segur que esta bonissima!! Petons

    ResponElimina
  32. quina pintassa , aquet tpus de receptas m'encanten . que bó !!

    ResponElimina
  33. Oh Eva, saps que jo també vaig veure la recepta de la Isasaweis i vaig dir: aquesta l'he de fer.... I en fi, encara no l'he fet, però la deixo pendent, perquè té una pinta...
    Petons!

    ResponElimina
  34. Què bo!! No haurà sobrart una miqueta...
    :)
    Petons

    ResponElimina
  35. El que més m'agrada és que sempre intenteu fer les masses casolanes abans que comprades, i sempre un resultat és genial! Encara que la recepta no sigui vostre, m'encanta i os ha quedat de luxe! Me n'enduc un mos:P
    Petons!!

    ResponElimina
  36. a casa ens agraden molt aquests pans farcits, molts suaus però amb molt sabor.
    a més el tall crida que el mengi ara mateix!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  37. Quina corona de pernil i formatge que heu fet tant maca i tant bona que ha de ser.

    ResponElimina
  38. Madre mía me acabas de dar una idea fantástica para las cenas de los niños. Seguro que les encanta, no conocía esta receta y se me ha hecho la boca agua:) un besito

    ResponElimina
  39. Te ha quedado deliciosa! Es una receta sencilla, sólo hay que ser pacientes con los tiempos de levado, pero de verdad que la espera merece la pena.

    Tomo nota de todo y me quedo por aquí viendo todo lo que hay!

    losantojosdeclara.blogspot.com.es

    ResponElimina
  40. Que rica, me encanta el aspecto que tiene y los ingredientes...

    Un saludo!

    ResponElimina
  41. Caram quina curona mes bona !!!
    Gràcies per visitar el meu blog...em quedaré per la teva cuina.
    Un petó.

    ResponElimina