4 de juny del 2014

Bescuit zebra

El mes passat des de Memòries d'una cuinera ens van proposar cuinar una coca de iogurt, i quan van publicar el recopilatori vaig veure que se'm girava feina perquè volia provar-ne unes quantes.

La primera que he provat ha estat aquesta amb estètica zebra que va publicar la Gemma de La cuina de casa. La vaig portar el dia del meu aniversari per esmorzar a la feina i no en va sobrar ni un tros, així que ja us podeu imaginar què bona és!




Ingredients:
1 iogurt natural
3 ous
2 mesures de sucre
1 mesura d'oli de girasol
3 mesures de farina
1 sobre de llevat químic
la ratlladura d'una taronja
1 cullerada grossa de cacau en pols

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
En un bol posem el sucre i els ous i ho batem amb les varilles elèctriques fins que blanquegi. Hi incorporem l'oli a poc a poc i el iogurt.
Tamissem la farina i el llevat, l'incorporem a la mescla i ho batem fins que quedi ben integrat.
Per tal d'obtenir les masses de dos colors en separem la meitat en un altre bol. En una hi afegim el cacau en pols i a l'altra la ratlladura de taronja.
Greixem un motlle rodó i alternem dues cullerades de cada massa deixant-les caure just al centre i sempre a sobre de les anteriors. Ho repetim fins a esgotar la massa i ho fornegem durant 40-45 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

Un clàssic amb un estil animal que no deixarà indiferent a ningú!

Ho han fet...

Anabel
Judith
Montse (La Calaixera)

14 comentaris:

  1. oi que és super fàcil de fer? :)
    No m'estranyq que no en sobrés ni un tros, je je je... et va quedar perfecta!

    ResponElimina
  2. Que xulo t'ha quedat!!! I que bo.......
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Estic segura de que els teus companys de feina, varen disfrutar del teu pastis. Una marevella. Besades

    ResponElimina
  4. Què bonic queda el tall d'aquesta coca, Eva! Ben bé com una zebra. Petons.

    ResponElimina
  5. Jo també l'he fet alguna vegada. Queda guapíssim, oi? I està boníssim!! Molt maco, us ha quedat!

    ResponElimina
  6. Guapa tens una sorpresa al meu blog, passa't quan puguis, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Me gusta ese estilo animal, jajajaja, niña eso tiene que estar de la muerte!!!
    Un besazo

    ResponElimina
  8. que xulo! i sembla fàcil!! he de trobar el moment per fer-lo!

    ResponElimina
  9. La coca de iogurt queda sempre molt bona.
    Amb la de zebra deixes als comensals amb la boca obeerta, es molt maca.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Què divertit i bo !!
    Un petó
    Laura

    ResponElimina
  11. Guapa!!!! Estaba boníssim!!!! Jo ara mateix en tinc un al forn! Ja t'enviaré la foto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiii se m'havia passat aquest comentari!!! i gràcies per la foto, ets una súper seguidora!! muaks!

      Elimina
  12. La veritat es que es molt orginal el resultat. Jo fa un temps vaig publicar un en forma d'anell fet també de trossos de masa de cacau i normal, pero sense ser zebra, nomes a base de montonets de massa. M'agrada més aquesta, queda més presentable i la gent sempre es pregunta com es fa! ;) Un petonas guapes^^

    ResponElimina
  13. Un pastís deliciós amb una presentació molt original!! Petonets!

    ResponElimina