29 de juliol de 2014

Galetes d'avena

He estat 9 dies de vacances a la muntanya i després d'aquest petit descans torno amb les piles carregades, almenys fins la propera tongada de vacances. He aprofitat per descansar i llegir, i a més de literatura també m'he llegit el llibre Cómo cura la avena de Miquel Pros, Llicenciat en Medicina i Cirurgia i Metge Naturista.




Després de llegir tants beneficis sobre la incorporació de l'avena a la dieta, no he dubtat a comprar-ne i començar introduir-la. Només uns deixo unes pinzellades d'informació sobre el cereal més complert que existeix, considerat uns dels superaliments:
  • l'alt contingut en fibra i els hidrats en forma de midó aporten energia i protegeixen el cor
  • és el cereal amb el percentatge més alt de proteïnes (13'8%), i aquestes són de bona qualitat biològica i proporcionen 6 dels 8 aminoàcids essencials
  • conté també un alt percentatge de grasses (7%) però en la seva majoria son insaturades i recomanables
  • és un cereal ric en micro nutrients: una ració de 50 gr diaris aporta el 25% del fòsfor diari, el 20% del magnesi, el 15% del ferro, el 50% del manganesi i el 22% de la vitamina B1
  • ajuda a purificar l'organisme i a allargar la vida de les cèl·lules
  • ...
Aquesta, però, no és la primera recepta en la que l'utilitzo, ja que podeu trobar al blog unes croquetes d'avena i una corona de pa de sègol amb llavors. Altres opcions és afegir-la a les cremes vegetals, al musli de l'esmorzar, en amanides, en format llet vegetal, etc.

Avui he tirat pel camí fàcil i he fet unes galetes que ja havia fet vàries vegades els últims anys i que sempre han agradat tot i la seva senzillesa.

Ingredients (30 unitats aprox.):
125 gr de sucre
125 ml d'oli de girasol
1 ou
175 gr de farina
la ratlladura de mitja llimona
1 cullerada petita de llevadura química
1 polsim de sal
flocs d'avena

Passos a seguir:
Barregem el sucre amb l'oli i ho batem fins que quedi una mescla suau. Hi afegim l'ou i continuem batent fins a obtenir una crema espessa. Incorporem la ratlladura i la farina barrejada amb el llevat i la sal. Ho barregem fins a obtenir una massa suau.

Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.




Amb una cullera petita agafem porcions de massa i en fem boletes. Les arrebossem amb els flocs d'avena, les deixem sobre una safata de forn folrada i les aixafem fins a obtenir un gruix d'aproximadament 0'5 cm.

Cal que les deixem una mica separades ja que amb l'escalfor creixeran.

Fornegem durant 12-15 minuts, fins que agafin un to daurat. Les deixem refredar sobre una reixeta i les conservem en una caixa de llauna.

Us hi animeu?

Les han fet...

Irene




15 comentaris:


  1. Eva; Conec el llibre, doncs he fet alguna recepta sobre aquest llibre, al igual que també, dona informació sobre aquest ingredient.
    Bé doncs, gràcies per l'informació del llibre al igual que la recepta.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Et donc tota la raó EVA... Desde que vaig començar a pendre 2 cullaradas d' AVENA diariament, he millorat en molts aspectes, el meu cos está mes fort i preparat per a rebre qualsevol embestida que la vida ens posa al devant, la recomano com tu i el Dr Pros,i aquestes GALETES, es veuen estupendas, no tardaré massa a prepararlas.
    UNA ABRAÇADA BONICA, I M'ALEGRA SABER QUE HO HAS PASSAT TANT BE.
    Conxita

    ResponElimina
  3. els hi poses oli de girasol en comptes de mantega? les haurem de tastar!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Judith, i queden boníssimes i més suaus i sanes! ;)

      Elimina
  4. que bones!!! m'agrada que no li posis mantega! més sana!! petons

    ResponElimina
  5. Que buena pinta tienen! Tengo avena en casa desde hace un par de meses y no sabía que hacer con ella, me has dado una idea genial. Y yo también necesito unos días de vacaciones, pero hasta noviembre no me toca ;).
    Me quedo como seguidora en tu blog, que no lo conocía. Un beso!

    www.laurillafondant.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Què bones i sanes, Eva !!!
    Espero que el llibre t'hagi agradat. És increible què beneficiosa és la civada i què desconeguda.
    Un petonas!
    Laura

    ResponElimina
  7. Vacaciones también las necesito yo hija mía, pero me da que este año ná de ná. Que suerte poder haber ido a la montaña, si me avisaras me iba contigo jejejeje.
    Las galletas muy ricas y me gusta que hayas cambiado la mantequilla por el aceite, menos grasa que llevan.

    Besines

    ResponElimina
  8. Mi querida amiga, se nota que has estado unos dias de vacaciones porque has venido con las pilas cargadas estas galletas son una delicia. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  9. Me encanta la avena. De hecho es uno de mis desayunos favoritos, la he probado el forma de tortitas, de gachas, de creps,, de bizcochos, pero hasta ahora nunca de galletas.
    Gracias por la receta.
    Un saludo :)

    ResponElimina
  10. Que ricas estas galletas, ya veo que vienes con las pilas cargadas, me gusta la avena y mis yogures siempre los tomo con avena, me encanta y con los beneficios que tiene, vale la pena tomarla.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  11. Galetes fetes amb oli....molt interessant...queden apuntades! Petons!

    ResponElimina
  12. M'encanten les galetes d'avena, aquesta versió teva segur que les provo.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Quina recepta més xula!!! Això sí, són galetes de...CIVADA!!!!! ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que t'agradin! i segons el Diec, avena també està acceptat en català!

      Elimina