10 d’octubre del 2014

Sernik, pastís de formatge {Polònia}

Pensava que aquest cop no arribaria a temps al repte #reposterasporeuropa d'aquest mes, però quan vaig veure que el destí escollit era Polònia vaig pensar que no podia perdre'm aquest avió ;).

Fa molt temps que tinc ganes de visitar aquest país, però per a o per b mai acaba sent el destí escollit. Amb la recepta d'avui m'hi acosto una mica més, i a veure si hi ha sort i aviat puc anar-hi a provar-la in situ.
La veritat és que no vaig tardar gaire a decidir-me, quan vaig veure aquest pastís de formatge vaig deixar de buscar alternatives, m'encanten els cheesecakes!




Som-hi!

Ingredients (12 racions):
1 làmina de massa quebrada
160 gr de farina
3 cullerades petites de llevat químic
100 gr de mantega
1250 gr de formatge quark cremós
6 ous
280 gr de sucre
100 ml de nata líquida 30%
50 gr de panses
1/3 de vas de rom (opcional)
unes gotes d'aroma de taronja
sucre llustre

Passos a seguir:
Fiquem les panses a remullar amb el rom.
En un bol batem els rovells amb el sucre fins que blanquegi, hi afegim la mantega i continuem batent. Hi incorporem el formatge, la farina, el llevat, la nata i les gotes d'aroma de taronja. Ho batem fins a obtenir una crema fina.
En un altre bol muntem les clares a punt de neu (fiqueu-hi un pessic de sal i veureu que ràpid!) i les afegim a la crema de formatge amb moviments envoltants i suaus. Hi incorporem també les panses escorregudes.
Folrem un motlle desmontable i gran (25 cm de diàmetre) amb la pasta brisa, hi aboquem la mescla a sobre i la fiquem al forn preescalfat a 180º amb calor a dalt i baix durant aproximadament 1 hora (jo l'he tingut 75 minuts) o fins que quan li claveu una agulla a la part central aquesta surti neta.
Apaguem el forn i deixem el pastís dins amb la porta entreoberta fins que es refredi del tot.
L'empolvorem amb sucre llustre i el reservem a la nevera fins al moment de servir.




Si, com jo, sou fans dels pastissos de formatge, l'heu de provar! és molt suau i amb el toc sutil de l'aroma de taronja. A més amb aquesta recepta surt un súper pastís, ideal per a les postres d'un dinar familiar!

Recepta extreta de: Cocina polaca

31 comentaris:

  1. Mare meua Eva...Jo no puc entrar a veure estes coses abans de dinar...jejejejeje Encara que jo també he fet la Sernik, són súper diferents...i esta que ens portes té una pinta fantàstica. Me l'apunte a la llista!!! Petons guapa!

    ResponElimina
  2. Ummm que buena pinta, te ha quedado delicioso !!!
    Feliz día muakssss

    ResponElimina

  3. Eva; Tocar Polonia, és tocar la sensibilitat més pura i deliciosa que puguis imaginar. Jo he tingut l'ocasió d'anar a Polonia i ara mateix i tornaria. Meravellosa i preciosa¡¡
    Premis Nobel en diferents disciplines son fills de Polonia; Madame Curie - 1903 física i 1911 química- Ximón Pères Nobel de la pau.
    Romàn Polasnski, -director de cinema.- Copènic, -astrònom i matemàtic.-
    Si t'agrada la musica romàntica, sens cap dubte tens que escoltar Frederic Chopin. Escoltar la seva musica és escoltar el romanticisme pur amb tot la seva esséncia.
    Crackóvia, passejar per aquesta ciutat, és veure i sentir l'Europa antiga amb tots les seves balconades -restaurades al igual que els cas antic de Varsóvia, i veure la llum dels colors tot mirant la grandiosa plaça del mercat medieval una de les mes grans d'Europa coneguda com plaça de los paños, on si poden trobar tota classe de botigues sobre tot dedicada a la fusta.
    Quin rotllo d'estic donant Eva, perdona.
    Sernik pastís de formatge, aixó és Polónia¡¡
    Si tens ocasió d'anar a Polónia, no t'ho perdis, val la pena fer un viatge a aquest estat.
    Salutacions Eva i torno a dir, perdona el rotllo del principi. :O)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Josep!! res de rotllo, m'encanten les recomanacions, així en prendré nota, i la veritat és que fa molt temps que tinc ganes de visitar aquest país, a veure si aviat en tinc l'oportunitat ;). un petó!

      Elimina
  4. NENA, T'HA QUEDAT ESTUPENDO!!!
    Aquesta crosteta endolcida de sobre, junt amb la tendressa de dins li ha de donar un gust exquisit, no m' en queda cap dubte... Apa doncs a fer guardiola, que POLONIA t'espera!!!
    Bon dissabte preciosa :))))

    ResponElimina
  5. Quin tall més tentador! M'encanten els cheesecakes en general però més aquells que son més lleugers de sabor i textura que els clàssics americans... I aquest sembla exactament com m'agraden!! Receta a pendents!
    Una abraçada i bon cap de setmana, potser les properes vacances a Polònia :o)
    Palmira

    ResponElimina
  6. Aysss Eva, me has matado con esta deliciosa tarta de queso, y ya mismo me llevo la receta, mira que estuve dudando y pensé..seguro que alguna compañera la hace...y que éxito ha tenido!

    Besos!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Bona tarda Eva !!! em coincidit en recepta, però és que els pastissos de formatge m'agraden tant ... Bona elecció del pròxim destí <3

    ResponElimina
  8. Eva, qualsevol versió de pastís de formatge em torna boja. Aquest té una pintaaaa... mare mevaa....
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. És espectacular i el tall. té que estar boníssim!!

    ResponElimina
  10. Quina pinta més bona té aquest pastís!!! M'apunto la recepta
    petons

    ResponElimina
  11. Aquesta tarta té un aspect deliciós, i em passa com a tú, soc fan fan dels pastissos de formatge, t´agafo la recepta amb el teu permis ;)
    Molt bona elecció!

    Un petonet!
    Raquel

    ResponElimina
  12. Mare meua, ets la reina dels cheesecakes! Quin tall tan espectacular que té aquest! Ha de ser boníssim. Petons.

    ResponElimina
  13. Hola guapa!! Tu sernik tiene una pinta deliciosa!! Que ricura!!
    Me quedo por tu blog!!
    Un beso!!

    ResponElimina
  14. que rica se ve, te felicito, un beso

    ResponElimina
  15. Madre mia, que cosa mas rica y esa corteza tan crujiente. Debe estar espectacular, un beso guapa!

    ResponElimina
  16. Sóc fan de tots els pastissos de formatge, així que aquest me l'apunto!
    Amb formatge quark ha de quedar més suau i cremós...

    ResponElimina
  17. Ostres Eva, quina bona pinta fa aquest pastís! I és que els cheesecakes són taaaan bons!
    Ànims, i que el proper sigui a Polònia!

    Petons!

    ResponElimina
  18. Quina bona pinta!! També em vaig pensar el fer aquesta tarta pel repte! M'apunto la recepta! Una abraçada!

    Nieves
    Emma's Cupcakes

    ResponElimina
  19. Hola Eva, una elección acertada, yo estuve tentada de hacerlo, pero me decanté por una Kremowka, no conocía ningún postre polaco y la verdad es que todas lo hemos bordado. Un Reto increíble.
    Besos y feliz semana.

    ResponElimina
  20. Yo también lo hice y que bueno quedo ummmmm, enhorabuena, sigue así, un beso.
    LAS DELICIAS DE MAYTE

    ResponElimina
  21. que buena pinta con lo que me gusta a mi el queso y las tartas , un abrazo
    Carolina, de Carriscupcake

    ResponElimina
  22. Ai, els pastissos de formatge...! Són un vici! La teva recepta em recorda les dels pastissos de formatge alemanys (amb Quark). El dia menys pensat et robo la recepta i el provo!
    Un petó!
    Oriol

    ResponElimina
  23. Jo també vaig fer aquest sernik, un dels millors de formatge!!!!
    Petons

    ResponElimina
  24. La tarta de queso es una de mis favoritas.
    Esta tiene que estar buenísima, seguro.
    Un beso

    http://dulcespecadosyotraslujurias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  25. Una pinta boníssima! M'encanta la tarta de formatge!!

    Un petó,
    Begoña
    www.lospostresdemami.com

    ResponElimina
  26. Carai té molt bona pinta, i això que no es solen fer amb base quebrada. A mi qualsevol cheesecake em torna boja, el que més m'agrada són els trossets de panses y l'aroma a rom, boníssim!

    ResponElimina
  27. Qué ricas las tartas de queso! Y parece que han triunfado junto a las tartas de manzana, jejjeje
    Te quedó realmente espectacular, menuda pintaza
    Un beso

    ResponElimina
  28. Jo tambè soc forofa dels pastisos de formatxe. Aquet teu m' agrada perque es diferent. Aquest m' el apunto. Crec que ha de ser delicios.
    Petons

    ResponElimina