19 de març del 2015

One day {Pel·lícula}

Com us vaig comentar fa uns dies quan us parlava de l'illa d'Skye ben aviat me'n vaig de vacances a Escòcia, just d'aquí un mes. Mentre arriba el (gran) dia continuo documentant-me amb guies de viatge, fòrums, internet... i també mirant pel·lícules ambientades en aquesta zona del Regne Unit.

Us ha passat mai que esteu mirant una pel·lícula i de sobte us adoneu que aquella història ja us l'heu vista o sentida? doncs això em va passar a mi amb aquesta. Sense saber-ho havia llegit la novel·la amb què està basada: Siempre el mismo día de David Nichols, també totalment recomanable.

Tenir la història anticipada no ha fet, però, que no gaudís de l'adaptació cinematogràfica protagonitzada per Anne Hathaway (m'encanta!) i Dexter Mayhew. Ella és una noia treballadora de classe mitjana i ell un noi ric i encantador amb les idees poc clares. Es coneixen un 15 de juliol, concretament de l'any 1988, i inicien una relació que durarà tota la seva vida. Cada seqüència de la pel·lícula és un 15 de juliol diferent, i ens mostra on, com i amb quines circumstàncies estan els dos protagonistes. Junts o separats ens apropen a la realitat de'n Dex i l'Emma a través de la seva amistat al llarg de gairebé 20 anys.

I està clar que no puc acabar l'entrada sense comentar-vos la relació que té amb Escòcia, oi? Tot i que la pel·lícula està grabada en diverses localitzacions com Londres i París, també apareix l'Old Town d'Edinburgh, el barri d'Stockbridge i el famós turó conegut com Arthur's Seat.


Vistes d'Edinburg des d'Arthur's Seat


Si algú ha estat a Escòcia i té alguna recomanació, aquí us espero mentre preparo la següent entrada també relacionada però gastronòmicament ;)

4 comentaris:

  1. Mai he fet el que fas per preparar un viatje i em sembla una manera genial de gaudir del viatje molt abans de marxar. La pel.li no l'he vista però en tinc tantes de pendents...
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  2. Jo tampoc l'he vist aquesta pel.lícula, com diu la Palmira, tinc un bon munt de pendents.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Jo si que he vist la peli! Molt bonica!!!!!

    ResponElimina
  4. No he vist la peli, pero sí he estat a Escòcia, i em vaig enamorar del seu paisatge, de la gent, del menjar... de tot!!! Gaudeix moltíssim del viatge, no l'oblidaràs mai ;)
    petons

    ResponElimina