17 de juny del 2015

Cabell d'àngel

El cabell d'àngel és una d'aquelles coses que o bé agrada molt o no agrada gairebé gens. A casa ens agrada i com que em van regalar una carabassa de les de fer aquest tipus de confitura no vaig dubtar a aprofitar-la. El més difícil és obrir-la, però un cop ho has aconseguit no té cap tipus de complicació.




Ingredients:
1 carabassa de cabell d'àngel
sucre
pell de llimona
1 branca de canyella

Passos a seguir:
Rentem la carabassa, la partim i la tallem a trossos no massa petits. Posem aquests trossos amb pell i tot en una olla gran, els cobrim d'aigua i ho fem bullir durant uns 30-40 minuts, fins que vegem que la pell se separa de la polpa. La retirem, l'escorrem i la deixem refredar. Llavors la netegem de llavors, traiem la polpa i la desfilem.
Aquesta polpa l'hem de pesar per poder calcular el sucre que necessitarem. Per cada kg de polpa ficarem 1/2 kg de sucre.
Fiquem una olla o cassola al foc amb la polpa, el sucre corresponent, la pell d'una llimona i la branca de canyella i ho coem a foc lent durant aproximadament uns 50-60 minuts, remenant de tant en tant. Quan comença a agafar un color daurat tindrem la confitura preparada.

Per conservar-la la posem en pots prèviament esterilitzats (cal bullir-los juntament amb les tapes durant uns 15 minuts i deixar-los assecar completament). Tancarem els pots amb força i els deixarem de cap per avall fins que s'hagin refredat del tot, per tal que facin el buit.

Aquest any, enlloc de preparar la Coca de Sant Joan de brioix i crema la prepararé amb pasta fullada i cabell d'àngel, una variant molt bona, fàcil i ràpida de fer, ideal per als qui el dia de la revetlla ens toca treballar. Us l'ensenyaré amb temps perquè tots pogueu preparar-la a casa, fins d'aquí un parell de dies!


9 comentaris:

  1. El cabell d'àngel m'agrada i no m'agrada... si està dins d'una canya o d'una ensaimada molt bé però sino... Tot i que mai n'he catat de cassolà... Per les fotos puc dir que té molt bona pinta!!!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Soc de les que els hi agrada el cabell d'àngel, i no l'he fet mai, he sentit a dir que aquestes carbasses costen de trencar, a part d'això la teva recepta em sembla fàcil.
    Petons.

    ResponElimina
  3. M'encanta el cabell d'àngel!! i aquest cassolà deu estar de vici, per menjar a cullerades!!!

    Una abraçada Eva!!

    ResponElimina
  4. El meu dolç preferit!!!
    Gracias maca un bon cap de setmana!!!
    Molts petons, no t'oblido :))))

    ResponElimina
  5. Desde de pequeño que lo hacia mi madre soy fan del cabello de Angel.Y la coca de hojaldre con cabello es una fija en casa cada año, vamos no puedo pasar sin degustarla.
    Fantástico el tuyo.
    peto

    ResponElimina
  6. M'agrada molt amb pasta de full, i segur que la teva coca serà ideliciosa! Sempre la comprem feta, però casolana ha de ser impressionant! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Idò jo som de les que el cabell d'angel em torna boja. Aquí es fan molts de dolços amb ell i l'ensaïmada es un dels que mes es fa. A m'em si en trobo qualquna de carabassa d'aquestes. Per aquí només en veig de ses de fer puré o aguiats. Besades fortes

    ResponElimina
  8. Quinamaravella.Me ha encantado tu bloc te espero esta semana con un post que va de platos, para decorar, para presentar i para comer, en elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  9. Veus, ha estem en paus!! Jo no trobo carabassa de cabell d'àngel a aquí!!!! :( T'ha quedat molt guai!! I ara vaig a veure la coca que segur és d'escàndul!!
    Petons reina!!

    ResponElimina