6 de juliol de 2015

Pesto rosso

Fa cosa d'un any vaig publicar la recepta de la salsa pesto que acostumem a fer a casa, és la versió original feta amb alfàbrega i pinyons, també coneguda com a pesto genovès.

Aquest estiu, però, estem innovant i provant noves versions. Fa unes setmanes vam tastar el pesto de ruca, avellanes i llimona i avui hem provat el pesto rosso o pesto sicilià, una de les variants més conegudes que està feta amb tomàquets secs.




A mi em costaria molt quedar-me amb només una versió... i a vosaltres?

Ingredients (4 racions):
100 gr de tomàquets secs en oli d'oliva (escorreguts)
70 gr d'oli d'oliva
20 gr de pinyons
6 gr d'alfàbrega (5-6 fulles)
20 gr de parmesà ratllat
1 all
1 polsim d'arrabiata seca (o de bitxo) --> si no us agrada el picant podeu eliminar-ho
sal
unes gotes de suc de llimona

Passos a seguir:
Pelem l'all i li treiem el gèrmen de l'interior. El fiquem a la picadora junt amb tots els ingredients menys el formatge parmesà.
Triturem bé, afegim el formatge i l'integrem bé. Podem afegir més oli d'oliva si volem una textura una mica menys densa.
Ja podem consumir la salsa o reservar-la unes hores a la nevera perquè els sabors s'intensifiquin.
La podeu guardar a la nevera en un pot coberta amb una mica d'oli durant una setmana, però no crec que us duri tant ;)

Podeu utilitzar-la per acompanyar un plat de salsa, com a base de una torrada o d'una pizza, per acompanyar carn... el que vulgueu!

Què passeu un bon (i calorós) dilluns!!

10 comentaris:

  1. i si al pesto rosso hi afegeixes nata per cuinar es converteix en "pesto rosso panna" ideal per pasta amb forma com els troffie i els riccoli o els fusili...mmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho anoto!! mentalment ja ho he vist, quina pintassa!!

      Elimina
  2. Queda molt bo també i prenc nota de del comentari de la Judith per afegir-le nata.
    Petons.

    ResponElimina
  3. A casa ens agrada molt també! Dona molt joc a la cuina i serveix per moltes coses cosa que sempre s'agraeix, oi?
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  4. Esta también muy bueno este pesto rosso.Me gustan en general todos los pestos con sus variedades.Y el que dice la Judith de pesto rosso panna no lo había oído nunca.Otra mas para probar.
    petons

    ResponElimina
  5. Jo tampoc sabría dir-te amb quin em quedo, son els tres una maravella. Amb un plat de pasta fresca, deu estar de vici. Muaks

    ResponElimina
  6. m'encanta el pesto rosso! és una manera diferent de menjar el pesto de tota la vida! una delícia per les amanides d'ara! petons

    ResponElimina

  7. Eva; Aquestes salses, acompanyen amb molts plats i, també, amb moltes versions de plats i amenides d'estiu, de ben segur que un éxit a taula i per el creador o creadora d'aquesta salsa tot un orgull.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  8. El pesto genovès ens agrada molt i aquest....també! M'agrada molt utilitzar-lo a l'amanida de bajoques!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Tampoc l'he provat mai....si té el mateix èxit que el re rúcula ja firmo Eva!!
    Petons
    Anna

    ResponElimina