8 de juliol del 2015

Pastís de cireres i mató

Gairebé sempre que tenim un sopar amb amics em toca preparar les postres... i jo ben contenta per poder anar provant receptes que tinc guardades per tot arreu!

Com tots els pastissos de formatge, aquest de cireres i mató ens va encantar, i l'ametlla li dóna una textura i sabor deliciós, a més és una recepta apta per a celíacs. Us el recomano per aprofitar la temporada de les cireres ;)




Ingredients (8-10 persones)**:
500 gr de mató del Cadí
250 gr de cireres
4 ous
2 rovells d'ou
150 gr de sucre
150 gr d'ametlla mòlta
1 sobre de gelatina neutra en pols
2 cullerades soperes de melmelada de cirera, de nabius o de fruites del bosc
250 ml de suc de taronja
1 llimona

Passos a seguir:
Netegem la llimona i ratllem la seva pell. Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Separem les clares dels rovells dels ous. Batem els 6 rovells amb el sucre fins que augmentin de volum. Hi afegim la ratlladura de llimona, el mató i l'ametlla mòlta i ho removem fins a obtenir una textura cremosa. 
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem amb moviments suaus i envoltants. Greixem un motlle desmontable de 22-24 cm i hi fiquem la massa.Fornegem durant uns 55 minuts o fins que clavant una agulla aquesta surti neta. La deixem refredar unes hores o fins el dia següent.

Per a preparar la cobertura netegem les cireres, les tallem per la meitat i treiem el pinyol. Jo abans de tallar-les vaig despinyolar-les amb l'ajuda d'un boli bic ;). Aquí teniu un vídeo que us ensenya com fer-ho.
Fiquem el suc de taronja i la melmelada en un cassó i ho escalfem. Hi afegim la gelatina i removem fins que es dissolgui completament. Retirem el cassó del foc, deixem refredar una mica i hi afegim les cireres partides. Quan la mescla estigui tèbia la repartim per damunt de la base i la deixem a la nevera durant 6 hores perquè qualli.

Ja veieu que el pastís no té cap complicació. Només requereix fer-lo amb antelació per a respectar els temps de repòs de la base i de la cobertura, temps que podeu aprofitar per anar a la piscina a refrescar-vos una mica!

** Assegureu-vos que tots els ingredients són aptes per a celíacs.

Recepta extreta de: Lecturas Cocina Fácil, n. 197

15 comentaris:

  1. Et convido a sopar jo també, i et deixo escollir les postres!! jejeje
    M'encanta l'atmetlla, ha de donar-li un punt deliciós.
    Petons!!

    ResponElimina
  2. Eva aquest és dels meus... m'encanta!! petó

    ResponElimina
  3. Caray Eva muy buena combinación y buenísimo¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Amb aquests ingredients tant sols pot quedar un pastís deliciòs!
    a més la cirera amb l'ametlla fan molt bona parella
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  5. A mi també m'agrada, arribo a temps de menjar-me un troç?
    Petons.

    ResponElimina
  6. m'encanta el contrast formatge i fruita!! com pot ser que sigui tan bo??! aquest pastís teu té una pinta que te'l menjes amb la mirada! brutal! petons

    ResponElimina
  7. Quin pastís més bo i maco! ... ja salivo!! Els teus amics deuen estar encantats!!!

    Una abraçada!

    ResponElimina

  8. Eva; El mató amb cireres, que bo i si és formatge de ben segur que bo de debó¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  9. No sé que m'ha deixat més impressionada si la recepta o lo del boli bic... jajajaja ja et convidaré a sopar un dia i m'en portes un....

    ResponElimina
  10. Vull un trosset del teu pastís!!!! Bon consell el recomanar revisar bé que tots els ingredients no contenen gluten!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Quin goig!!! Aquest cobertura cireril és el toc final perfecte! I apte per quasi tothom! Quina sort els amics!!! Petonarros!

    ResponElimina
  12. Si la recepta per se és deliciosa amb el mató Cadí ha d'haver quedat espectacular! Quina gran descoberta!!

    ResponElimina
  13. Si que has fet coses aquests dies que he estat fora! Aquest deu estar deliciós, per cert m'egraden les fotos tb ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  14. Una bona alternativa a la coca de cireres! Amb Mató mmmmm que bo
    Ptnts bonica
    Marta

    ResponElimina