29 de setembre del 2015

Melmelada de móres

La collita de móres silvestres d'aquest any ha donat per unes quantes receptes, i com no podia ser d'altra manera, després dels iogurts de mora i del bescuit de móres, tocava separar-ne unes quantes per fer-ne melmelada, ideal per als esmorzars o també per a cobrir els pastissos de formatge, que ja sabeu que a casa ens agraden molt!




Ingredients (3 pots mitjans):
1 kg de móres
400 gr de sucre morè
el suc de mitja llimona

Passos a seguir:
Netegem bé les móres i les posem en una cassola gran, junt amb el sucre i el suc de mitja llimona. Ho deixem unes hores o fins al dia següent perquè es desfaci el sucre i comenci a fer-se un almívar.

Passat aquest temps fiquem l'olla a foc mig fins que comenci a bullir, i anem remenant de tant en tant durant uns 30-35 minuts, fins que el líquid redueixi.

Triturem bé amb la batedora i posem la melmelada en pots prèviament esterilitzats (cal bullir-los juntament amb les tapes durant uns 15 minuts i deixar-los assecar completament).

En aquest moment podem fer dues coses, deixar els pots de cap per avall fins que estiguin freds per tal que es faci el buit o si volem assegurar-nos bé que no se'ns fa malbé la melmelada els fiquem en una olla gran coberts amb aigua, els bullim durant uns 25 minuts i els deixem refredar dins de l'olla.

Jo aquest cop he fet aquesta segona opció, però quan vaig fer la melmelada de maduixes vaig fer la primera i em van aguantar perfectament durant un any.


12 comentaris:

  1. Doncs just melmelada de móres és el que vaig fer servir de cobertura per a l'últim cheesecake que vaig fer Eva! Clar que si hagués fet servir una de casolana com aquesta teva, el resultat hagués millorat, i molt! O per unes torradetes com la que ens ensenyes, ideal!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Quants records em porta sempre la melmelada de mòres... fa anys que no en menjo cassolana i no és que no en tingui ganes però a parís de mòres ben poques i a les fruiteries són un delicatessen pel preu!
    M'en portes a casa un potet?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. m'encanta!! si sapigués algun lloc aprop on pogués trobar-les, en faria i no pararia! és una de les meves fruites vermelles preferides! petons

    ResponElimina
  4. Decidit...demà em poso a fer melmelada!!! Petonarros!

    ResponElimina
  5. Es una melmelada molt bona. Encara que només els possis cap per avall duran tot l'any si no te l'acabes abans.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Doncs si que has agafat móres si!! Quin munt de receptes bones!!! A mi aquesta melmelada és de les que més m'agraden...segur que t'ha quedat boníssima!! Jo gairebé sempre fico els pots cap per avall i de moment no se'm ha fet malbé cap.
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  7. AAAaiiiixxx......jo no sóc collidora de móres.......per tant, no faig aquesta melmelada. Però...no em faria res tenir un potet dels teus als meu rebost!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  8. mmm... la millor melmelada de totes!
    Aquest any no he collit gens de móres, així que em fas molta enveja, je je je...

    ResponElimina
  9. I jo que no he trobat ni una decent! Per aquí no hi han gaires, i aquest any, res de res!! Amb el que m'agraden les mores! I aquesta melmelada....per menjar-la directament del pot a cullerades!! Petonets!!

    ResponElimina
  10. Jo aquest estiu tampoc n'he trobat de bones...i no he pogut fer melmelada, que també m'agrada molt!! una altra que té enveja...

    ResponElimina
  11. Las moras me vuelven loca, aunque por mi tierra no hay, esta mermelada tiene que ser un manjar. Mil besicos querida amiga

    ResponElimina