31 d’octubre del 2015

Panellets sense sucre

Aquest any no tenia previst publicar cap entrada sobre els panellets, sempre els faig igual i ja tinc la recepta al blog, però al final m'he decidit a fer-los una mica més saludables canviant el sucre pel xarop d'atzavara, que és un endolcidor 100% natural.






He hagut de modificar una mica la recepta i afegir-hi moniato perquè tinguessin cos, entre l'ou i el xarop la massa queda molt líquida, i la veritat és que han quedat molt bons!

Ingredients (35 unitats):

Pel massapà:
250 gr de farina d'ametlla
85 gr de moniato cuit
1 ou M
45 gr de xarop d'atzavara / 2-3 gr d'stèvia pura

Per l'acabat:
pinyons
ametlla en gra
codonyat

ou batut 

Passos a seguir:
Unes hores abans o fins i tot la nit abans de fer els panellets preparem el massapà. Només ens cal mesclar la farina d'ametlla, el moniato aixafat amb una forquilla, l'ou batut i el xarop d'atzavara i treballar-ho una mica, no massa. Fiquem la massa en un bol, el tapem i el reservem a la nevera. 

Dividim la massa tantes parts com ingredients vulguem utilitzar. Jo aquest any he fet menys varietats perquè tampoc volia fer-ne molts. La massa que no utilitzeu torneu-la a deixar a la nevera perquè és mantingui forta.

Pels panellets de pinyons:
Agafem una bola de massa i en fem un xurro amb les mans. La tallem a trossets d'uns 2 cm i amb cada trosset en fem una boleta, la passem per ou batut i l'arrebossem amb pinyons. Amb 100 gr de pinyons n'he fet 16 unitats, perquè ho tingueu com a referència.

Pels panellets d'ametlla:
Fem el mateix que en el cas anterior, però quan tinguem la boleta l'aixafem i li donem una forma més allargada, l'arrebossem amb gra d'ametlla i el pintem amb ou batut.

Pels panellets de codonyat:
Agafem el massapà i l'estenem amb les mans de tal manera que poguem ficar una tira de codonyat al centre i tapar amb els laterals. Es tracta de fer un xurro farcit de codonyat, i tallar-lo a trossets d'entre 1 i 2 centímetres.

Un cop preparada la safata o safates només falta fornejar.
El forn cal que estigui ben calent, a 210º, amb calor a dalt i baix i ventilador. Els panellets no s'han de coure gaire ja que quedarien durs, jo els he tingut uns 8 minuts ficant la safata a la part baixa del forn els 6 primers minuts i els dos restants a alçada mitja. Ja sabeu, però, que cada forn és un món, així que un cop passats els primers minuts val la pena quedar-se vigilant perquè no se'ns cremin!

Que tingueu una bona castanyada!


Panellets - 2017

8 comentaris:

  1. Han de quedar ben bons perque a més aquest xarop té un sabor molt particular.
    Tenen molt bona pinta i no crec que ningú s'adonés que no portaven sucre!
    M'apunto l'idea per la propera castanyada!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. L'any que ve en preparo uns quants amb xarop d'atzavara...i així faig immensament feliç a en Marc, que en podrà menjar sense aturador!!! Petons!

    ResponElimina
  3. Una molt bona proposta, Eva! Hem de pensar en tothom!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Em sembla molt bona idea, en comptes del sucre el xarop d'atzavara, es veuen molt bé.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Pues es una buena idea para tener encuenta si aun día tengo que hacerlos sin azúcar.No conocia este edulcorante natural
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Eva! T'han quedat maquíssims!
    Mira, cada any la meva mare em demana que els hi faci sense sucre i encara no m'hi he posat mai... xD L'any vinent seguiré la teva recepta i n'hi faré un grapat.
    Molts petons!!

    ResponElimina
  7. Te han quedado fantásticos y encima sin azúcar!! nada, siendo así te voy a coger unos cuantos que no me entra tanto remordimiento.

    besitos

    ResponElimina
  8. Aquest Any no tenía pensar, ni PUC fer-ne. Però pasaré la recepta! Tenim familiars i amics que Ho agrairan!!
    La pinta:boníssima. Com siempre Eva!

    ResponElimina